ZAPALJENA ALBANSKA ZASTAVA: Grobari i Delije u Baru napravile haos
Foto: Kurir

Pred rukometni meč

ZAPALJENA ALBANSKA ZASTAVA: Grobari i Delije u Baru napravile haos

Ostali sportovi -
Deo navijača Srbije je kod sebe imalo lažne ulaznice, a nekoliko maloletnika uhapšeno u fotokopirnici, gde su nameravali da kopiraju jednu od pravih ulaznica u halu

Pred meč rukometnih selekcija Crne Gore i Srbije, koji direktno odlučuje o putniku na evropski šampionat, u Baru je zapaljena albanska zastava. Kako prenose mediji još tokom dana grupa tamošnjih navijača Crvene zvezde i Partizana, na putu ka dvorani “Toplice” u kojoj se igra grupa ljudi je navijala je za Srbiju, nosila barjake i palila pomenutu zastavu.

Na ulicama Bara okupljali su se i navijači Crne Gore, ali je policija vodila računa da se dve gurpe ne sretnu.

Navijačima Srbije pripadnici policije su ispred dvorane poručili da će u halu moći da uđu samo oni koji su ranije kupili ulaznice, što se i dogodilo tek pet minuta pre početka meča. Dok su stajali okruženi kordonom policije, ka navijačima Srbije krenula je grupa pristalica Crne Gore, ali se situacija brzo smirila. Što reakcijom policije, što zahvaljujući lokalnom svešteniku, koji je pozvao i jedne i druge navijače da dostojanstveno i zajedno podrže obe selekcije uz obrazloženje da su i jedni i drugi igrači "naši".

Interesantno je da, dok je policija okruživala navijače Srbije iz Bara, ispred hale su se delile besplatne karte, međutim, momci koji su to činili nisu želeli da ih daju i pristalicama "orlova".

Deo navijača Srbije je kod sebe imalo lažne ulaznice, a nekoliko maloletnika uhapšeno u fotokopirnici, gde su nameravali da kopiraju jednu od pravih ulaznica u halu.

Rukometni savez Crne Gore je ranije objavio da će ulaznice biti puštene u prodaju sat i 15 minuta pre početka utakmice, a prethodno je veći kontigent trebovan od strane RS Crne Gore i Opštine Bar. Te karte podeljene su navijačima iz drugih gradova.

Navijači Srbije koji su ušli u halu stoje među navijačima Crne Gore i, bez obzira na istaknute zastave i druga obeležja, nema incidenata.

Utakmica između Crne Gore i Srbije direktno odlučuje o učesniku na EP u Poljskoj 2016. godine.

Kurir sport / Mondo sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track