ZLATNI OLIMPIJAC IMA ZLATNO SRCE: Atletičar nosio povređenu srnu na leđima više od 3 kilometra
Foto: AP

Raterford je bio sav obliven krvlju

ZLATNI OLIMPIJAC IMA ZLATNO SRCE: Atletičar nosio povređenu srnu na leđima više od 3 kilometra

Ostali sportovi -
Raterford, koji je britanski rekorder u skoku u dalj, je pronašao srnu sa slomljenom nogom nedaleko od svoje kuće u Bukinghempširu

LONDON - Britanski atletičar Greg Raterford pokazao je da ima zlatno srce, pošto je na leđima do svoje kuće više od tri kilometra nosio povređenu srnu na koju je naišao dok je šetao pse.Raterford, koji je britanski rekorder u skoku u dalj, je pronašao srnu sa slomljenom nogom nedaleko od svoje kuće u Bukinghempširu. On je srnu nazvao Doris, a potom ju je na leđima doneo do svoje kuće. Atletičar je potom nazvao jednu od organizaciju za zaštitu životinja, a tamo su mu rekli da će morati srnu da uspavaju. "Nosio sam povređenu srnu oko 3,2 kilometra. Sada čekam da dođu da joj pomognu. Slomila je nogu", napisao je atletičar na društvenim mrežama. Raterford je potom opisao šta se dogodilo."Nisam želeo da se to dogodi, pa sam pronašao kliniku za životinje koja radi 24 časa. Oni su došli, sredili joj nogu i odveli je na oporavak", naveo je on.

Atletičar je za lokalne medije naveo da je srna nije mogla da se kreće kada ju je pronašao. On je dodao da nije hteo da je ostavi povređenu i da je odlučio na leđima da je nosi kući, a kada je tamo stigao bio je prekriven krvlju životinje i naveo da se njegova devojka Susi šokirala kada ga je videla.Međutim, uprkos njegovom trudu i veterinara, Doris nije uspela da preživi. Iz veterinarske klinike je saopšteno da je srna uspavana, jer je imala teške povrede."Da je Greg nije doneo umirala bi u agoniji danima u šumi. Barem smo joj olakšali bol i držali je na suvom i toplom", navedeno je.Rateford je potom napisao:

"Danas je tužan dan. Doris, povređena srna koju sam doneo kući, morala je da bude uspavana zbog teških povreda".

Raterford (28) je na OI 2012. u Londonu osvojio zlatnu medalju u skoku u dalj, a osvojio je zlatna odličja i na EP 2006. u Geteborgu i 2014. u Cirihu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track