Olimpijske igre mogu da počnu! Olimpijsko selo u bojama Srbije!
Foto: OI

Olimpijsko selo i dalje praznjikavo

Olimpijske igre mogu da počnu! Olimpijsko selo u bojama Srbije!

Rio 2016 -

Šef misije srpskog olimpijskog tima Damir Štajner kaže da u Rio de Žaneiru još postoji nekoliko sitnih stvari koje treba popraviti, ali da veruje da će do otvaranja sve biti spremno

Nekoliko dana pred početak najvećeg i najprestižnijeg svetskog sportskog događaja, u Brazilu se i dalje radi, ali su u pitanju samo neki detalji koje još treba dovesti u red.- Čini mi se da će baš sve biti u redu do početka Olimpijskih igara - prvi je utisak koji je s nama podelio Damir Štajner, šef srpskog olimpijskog tima, koji se nalazi u Rio de Žaneiru.

- Upravo se vraćam sa Olimpik parka i mogu da kažem da sve to veoma lepo izgleda. Deluje potpuno spremno, imam informacije da se radovi u teniskom centru privode kraju. Ima tu ponekih malih „štucanja“, ali to je nešto očekivano i tako je svuda pred početak velikih takmičenja. Mora da prođe malo vremena da se uhoda sistem, pa je tako i ovde. Ono što sam primetio jeste da Brazilci funkcionišu kao i mi, onako lagodnije, bez žurbe - kaže Štajner, koji je obišao i Olimpijski stadion.

- Za razliku od ranijih Igara, otvaranje i atletika neće biti na istom stadionu. Bio sam na ovom na kom će biti atletska takmičenja i izgleda baš lepo!

Ono što još nije na očekivanom i potrebnom nivou je saobraćaj, velike gužve su svuda.

- Transport još nije profunkcionisao, iako su obeležene takozvane olimpijske trake. Kažu da će sve biti sređeno do subote. Što se tiče olimpijskog sela, ono je već dovedeno u pristojno stanje, ima tu sitnica, ali ništa nije strašno. Primetno je da je i dalje praznjikavo, ali se polako popunjava. U toku ova dva dana očekuje se najviše dolazaka.

Nema frke

ZIKU NIKO NE POMINJEKako se pomenu Olimpijske igre u Riju, nekako se stigne i do priče o virusu zika.

- To niko i ne pominje. Dobili smo informaciju o preduzetim merama i da nema ni govora o nekoj epidemiji. Svaka soba ima mrežu, aparate protiv komaraca, zaštitna sredstva, a ja za ovih četiri-pet dana još nisam video ni jednog jedinog komarca - kaže Štajner.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track