ARENA MOŽE DA OBORI MNOGE REKORDE: 100 dana do početka kvalifikacionog košarkaškog turnira za Rio
Foto: Dado đilas

Pripreme su u toku

ARENA MOŽE DA OBORI MNOGE REKORDE: 100 dana do početka kvalifikacionog košarkaškog turnira za Rio

Rio 2016 -

Od 26. marta ostalo je još tačno 100 dana do početka Olimpijskog kvalifikacionog turnira u košarci za Olimpijske igre u Riju.

Olimpijski kvalifikacioni turnir održaće se u Beogradu od 4. do 9. jula 2016. godine, a samo pobednička ekipa plasiraće se na Olimpijske igre u Riju. Za plasman na Olimpijske igre osim ekipe Srbije, boriće se i reprezentacije: Češke, Angole, Japana, Letonije i Portorika.

"Košarkaški savez Srbije je počastvovan što je izabran za domaćina jednog od turnira i što je omogućeno građanima Srbije da u julu mesecu uživaju u najboljoj košarci. Košarkaški savez Srbije, zajedno sa našim navijačima, ima priliku da obori brojne rekorde organizacijom ovog turnira.

Pobedom na turniru u Beogradu, prvi put posle Olimpijskih igara u Seulu 1988. Srbija bi imala i žensku i mušku košarkašku reprezentaciju na Olimpijskim igrama. Takođe, obe košarkaške reprezentacije bi prvi put nastupile na Olimpijskim igrama pod imenom Srbija.

U narednom periodu organizatori turnira pripremili su brojne akcije koje će prethoditi festivalu košarke u Beogradskoj areni od 4. do 9. jula 2016. godine.", kaže se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track