SALE I MARINA DOBIJAJU MEDALJE: KSS naručuje 21 odličje za stručne štabove reprezentacija Srbije!
Foto: Saša Pavlić

Ne zaboravaljaju zaslužne

SALE I MARINA DOBIJAJU MEDALJE: KSS naručuje 21 odličje za stručne štabove reprezentacija Srbije!

Rio 2016 -

Baš kao i posle Svetskog prvenstva za košarkaše 2014. godine, Košarkaški savez Srbije će od Svetske košarkaške federacije naručiti dodatne medalje sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, za članove stručnih štabova srebrne muške i bronzane ženske reprezentacije

To znači da će uz 24 medalje, koje su dobili košarkaši i košarkašice, biće naručena još 21 medalja, baš kao što je posle finala i najavio selektor muškaraca Aleksandar Đorđević, koji nije dobio odličje. "Igrači su najzaslužniji, a nama će naše dati Savez", rekao je Đorđević. Medalje će naknadno dobiti: MUŠKA REPEREZENTACIJA (SREBRO) Aleksandar Đorđević selektor, Miroslav Nikolić pomoćni trener, Jovica Antonić pomoćni trener, Milan Minić pomoćni trener, Goran Bjedov pomoćni trener Mladen Mihajlović kondicioni trener, Dragan Radovanović doktor, Milan Mirković doktor, Dragan Popov skaut, Goran Topić skaut, Dušan Sajić fizioterapeut, Marko Sokić fizioterapeut,Velibor Kosanović fizioterapeut, Jovica Aničić ekonom, Nebojša Ilić tim menadžer.ŽENSKA REPREZENTACIJA (BRONZA) Marina Maljković selektor, Dragan Ratković pomoćni trener, Miloš Pađen pomoćni trener, Bojan Janković pomoćni trener, Branko Stojnić fizioterapeut, Jadranka Trkulja tim menadžer.

Za Igre u Riju ukupno je napravljeno 2.488 medalja. Sve su iste veličine i težine. Prečnika su 85 milimetara, a teške su 500 grama. Njihova površina je po prvi put u istoriji olimpizma zakrivljena, viša u centru, tako da debljina varira od 6 do 11 milimetara. Takođe po prvi put, medalje pored boje imaju i zvuk. Unutar njih postavljeni su metalni ležajevi koji zveče kada se medalja protrese. Zlatna medalja daje najjači zvuk, dok je bronzana najtiša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track