(VIDEO) BANJALUČANI POZDRAVILI ŠAMPIONE: Olimpijci na prijemu kod Dodika
Foto: Banjaluka.rs.ba

Čelnici grada pozdravili učesnike OI

(VIDEO) BANJALUČANI POZDRAVILI ŠAMPIONE: Olimpijci na prijemu kod Dodika

Rio 2016 -

U Gradskoj upravi Grada Banja Luka organizovan je prijem za banjalučke olimpijce, učesnike Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru – bronzanu košarkašicu Sašu Čađo i plivača Mihajla Čeprkala.

1 / 6 Foto: RTS/RTRS

Domaćin sposrtistima bio je gradonačelnik Slobodan Gavranović, koji je u svom obraćanju rekao da je samo učešće na Olimpijskim igrama veliki uspeh, a osvajanje medalje je nešto što je sve učinilo ponosnim.

"Banja Luka je, u skladu sa mogućnostima, pomogla naše olimpijce Mihajla Čeprkala i Lusiju Kimani, a značajno smo učestvovali i u organizaciji prijateljske košarkaške utakmice između ženskih reprezentacija Srbije i Slovenije, koja je odigrana u okviru priprema za Olimpijske igre. Spremni smo da i dalje pomažemo sport u našem gradu, a trenutno izdavajamo oko pet odsto gradskog budžeta za sport, što nije malo", naglasio je Gavranović.

Saša Čađo, koja je sa reperezentacijom Srbije osvojila bronzanu medalju u Riju, zahvalila je gradonačelniku na prijemu i dodala da je Banja Luka grad sporta i da ovdje sigurno ima mnogo talenata.

foto: banjaluka.rs.ba
foto: banjaluka.rs.ba

"Kada vidite koliko deca vole sport i koliko njih se bavi sportom, jasno je da je ovo grad sporta, a potrebna je samo mala podrška da bi oni uspeli. Verujem da će se sport u Banjoj Luci razvijati i da će naš grad imati još olimpijaca i nakon nas", kazala je Čađo.

Mihajlo Čeprkalo je plivao za selekciju Bosne i Hercegovine i ostvario veoma zapažen nastup na Olimpijskim igrama u disciplini 1.500 metara.

foto: banjaluka.rs.ba
foto: banjaluka.rs.ba

"Prezadovoljan rezultatom koji sam ostvario. U najjačoj svetskoj konkurenciji biti 37. od 46 takmičara je za mene veliki uspeh. Sa 17 godina ispunio sam svoj san da odem na Olimpijske igre, a u budućnosti, nadam se da će biti još više uspeha", zaključio je Čeprkalo.

Današnjem prijemu u Gradskoj upravi prisustvovali su i tim-menadžer ženske košarkaške reprezentacije Srbije Jadranka Ćosić, fizioterapeut reprezentacije Branko Stojnić, koji je takođe iz Banje Luke, trener Mihajla Čeprkala, Goran Grahovac, te porodica Čađo.

foto: banjaluka.rs.ba
foto: banjaluka.rs.ba

Nakon prijema u gradskoj opštini, olimpijcima je priređen i prijem kod predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Posle prijema kod predsednika RS, i Banjalučani su mogli ponovo da čestitaju sportistkinjima na izvanrednom uspehu, jer su se prošetali Gospodskom ulicom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track