DANIJEL PEJDŽ: Neću pevati američku himnu!
Foto: Dragan Kadić

Košarkašica o meču sa SAD na Olimpijadi

DANIJEL PEJDŽ: Neću pevati američku himnu!

Rio 2016 -

Ipak nosim dres Srbije i predstavljam je na terenu. Čim utakmica počne, razmišljaću samo o tome kako da moj tim pobedi, kaže Amerikanka koja nastupa za našu zemlju

Danijel Pejdž, Amerikanka koja s ponosom nosi košarkaški dres Srbije, kaže da nije ni sanjala da će jednog dana igrati na Olimpijskim igrama, a još manje da će braniti boje zemlje koja se nalazi hiljadama kilometara daleko od njene domovine.Ipak, košarka ju je odvela tamo gde nije mogla ni da zamisli, a u Riju je čeka možda i najspecifičnija utakmica u životu. Zaigraće protiv tima SAD, gde je rođena i gde je prvi put ubacila loptu kroz obruč.- Emocije će biti podeljene, u meni će se sigurno desiti konflikt, ali samo do početka meča. Tada više neću razmišljati o tome, već samo o dva tima na terenu, o taktici i kako da odigramo što bolje. Trudiću se da dam što veći doprinos - kaže Pejdž.A kad na početku te utakmice budu intonirane himne, za krilnog centra Srbije neće biti dileme:- Zapevaću srpsku himnu, a verovatno neću američku. Ipak predstavljam i nosim dres Srbije. Nisam previše razmišljala o tome, ali to mi je plan.Sada za sebe kaže da se delom oseća kao Srpkinja, a da je nastupanje na Olimpijskim igrama kao ispunjenje sna.- Uvek sam maštala o tome, međutim, nikad mi to nije bilo realno. Čak i pre dve godine sam tako razmišljala. Ipak, dobila sam šansu da igram za Srbiju i veoma sam zahvalna na tome.Danijelina porodica i prijatelji u SAD biće u malom problemu za koga da navijaju kad bude igrala protiv Amerikanki.- Rekla sam im svima da ću razumeti ako budu navijali za SAD, ali u svim drugim mečevima moraju da podržavaju nas! (smeh)

Podrška UnicefaPOMOZIMO DECI ZAJEDNO!Selektorka naše reprezentacije Marina Maljković i košarkašice Danijel Pejdž, Saša Čađo i Nevena Jovanović posetile su štand Unicefa u TC „Merkator“ i tom prilikom pozvale građane da se priključe Klubu prijatelja Unicefa i kroz redovne mesečne donacije podrže najvredniji resurs koji imamo, našu decu.- Ponosna sam što imam mogućnost da na ovaj način podržim Unicef, volela bih da započnemo i nastavimo niz dobrih dela i da tako pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija - rekla je selektorka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track