(FOTO) MILICA I TIJANA KRENULE PUT SLAVE: Sa osmehom otišle u Rio da biju za medalju
Foto: Saša Pavlić

JAKI SRPSKI ADUTI NA OI

(FOTO) MILICA I TIJANA KRENULE PUT SLAVE: Sa osmehom otišle u Rio da biju za medalju

Rio 2016 -

Reprezentativke Srbije u tekvondou Milica Mandić i Tijana Bogdanović izjavile su danas da su spremne za Olimpijske igre i da će dati sve od sebe da ostvare što bolje rezultate.

"Spremne smo, nasmejane, dobro raspoložene. Idemo u Rio motivisane, sa velikom željom i nadam se da ćemo se vratiti sa sjajnim rezultatima, nadam se medaljama, daćemo sve od sebe", rekla je Milica Mandić na konferenciji za novinare u Beogradu, uoči puta za Rio.

Mandićeva će u Riju braniti zlatnu olimpijsku medalju osvojenu pre četiri godine u Londonu. Kako je rekla, od tada se mnogo toga promenilo.

"Mnoge stvari su se desile u prethodne četiri godine, bilo je uspona, padova i promena. Sazrela sam i jedva čekala Rio" kazala je ona.Milica Mandić će se u prvom kolu boriti sa Tinom Skar iz Norveške, a poznate su joj i ostale potencijalne protivnice.

One su se borile četiri puta u poslednje dve godine i skor je 2:2.

"Slušaću uputstva trenera, za svaku sam se detaljno spremala. Na meni je da odem koncentrisana i spremna, slušam šta mi se kaže i taktiku sprovedem u delo", rekla je Milica Mandić.

Tijana Bogdanović je rekla da su joj Igre u Riju veliki izazov.

"Tek sam prošle godine počela da se takmičim u seniorskoj konkurenciji i već sam na Olimpijskim igrama. Na ovo takmičenje gledam kao na veliki izazov i veliku šansu koju sam dobila. Želim da se pokažen u najboljem svetlu. Spremni smo i idemo tamo da pokažemo najbolje", rekla je Tijana Bogdanović.

Trener Dragan Jović rekao je da je žreb bio izuzetno težak, ali da niko nije očekivao da će biti lak.

"Žreb je izuzetno težak, ali su Olimpijski igre smotra najboljih boraca na planeti. Tamo nema lakog žreba. Verujem u obe devojke, verujem da smo dobro radili. Olimpijske igre se rešavaju u detaljima. Poštujemo svakog protivnika", rekao je Jović.

Takmičenje u tekvondou na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru održaće se od 17. do 20. avgusta.

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track