Nikolić uručio državnu zastavu paraolimpijcima Srbije
Foto: Tanjug/ Zoran Žestić

Paraolimpijske igre

Nikolić uručio državnu zastavu paraolimpijcima Srbije

Rio 2016 -

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je paraolimpijce Srbije i svečano im uručio državnu zastavu koju će nositi na Paraolimpijskim igrama u Riju.

Nikolić je u Predsedništvu zastavu predao stonoteniserki Borislavi Perić-Ranković i od nje zauzvrat dobio reket.

"Sa posebnim osećanjem pričam o paraolimpijcima, svesni da ispraćamo ljude koji su prevazišli mnoge granice, ali i postali nada za ljude koji nisu pronašli sebe u sportu i kojima ste uzor. Radujem se tome što se takmičite i neka ova zastava bude simbol Srbije i uspeha u Riju", rekao je Nikolić.

Nikolić je, u društvu ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, paraolimpijcima poželeo da se iz Rija vrate sa mnogo medalja.

"Verujem da će vas Srbija na pravin način dočekati posle Igara. Paraolimpijski sportovi moraju da budu naša svakodnevnica. Navijajte jedni za druge, obradujte nas i neka Srbija zasija i na tom nebu kao na Olimpijskim igrama", poručio je Nikolić paraolimpicima.ž

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić pozvao je naciju da sa velikom pažnjom isprati nastup srpskih takmičara na Paraolimpijskim igrama.

"Podatak da će rekordan broj paraolimpijaca biti u Riju pokazatelj je koliko ih država uvažava. Sami po sebi su pobednici i verujem da ćemo se veseliti velikim uspesima. Želim im puno sreće i da se iz Rija vrate još radosniji", kazao je Udovičić.

Prvi čovek Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović zahvalio se državi i ministartsvu omladine i sporta na podršci.

"Ispraćaj na Igre je dobra tradicija, a sada je i pojačana osvajanjem mnogo medalja olimpijaca pre nas. Verujem da ćemo i mi biti uspešni", istakao je Mićović.

Stonoteniserka Borislava Perić-Ranković dodala je da se nada da će celoj naciji osvetlati obraz".

Paraolimpijske igre u Riju održaće se od 7. do 18. septembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track