PARAOLIMPIJCI OBEZBEDILI I SEDMU MEDALJU: Borislava i Nada u finalu turnira u stonom tenisu!
Foto: Beta

Borislava Perić-Ranković i Nada Matić u finalu dublova u stonom tenisu

PARAOLIMPIJCI OBEZBEDILI I SEDMU MEDALJU: Borislava i Nada u finalu turnira u stonom tenisu!

Rio 2016 -

Srbija je već osvojila šest odličja, Borislava Perić-Ranković ima individualno zlato, a Nada Matić bronzu, u stonom tenisu uspešan je bio još Mitar Palikuća sa bronzom. Laslo Šuranji ima srebro i bronzu u streljaštvu, Nemanja Dimitrijević osvajač je bronze u bacanju koplja

Borislava Perić-Ranković i Nada Matić savladale su Ingelu Lundbek i Anu-Karin Alkvist sa 2-1 u polufinalu dublova u stonom tenisu, i tako obezbedile sedmu medalju za Srbiju na Paraolimpijsim igrama.

Posle pobede u prvom meču (3:1), Švedska je izjednačila (3:0), da bi se u odlučujućoj borbi suočile Nada Matić i Ingela Lundbek, bilo je 3:0 (13:11, 13:11, 11:6) za srpsko finale sa Kineskinjama, dok će Šveđanke igrati protiv Južne Koreje za bronzu.

Srbija je već osvojila šest odličja, Borislava Perić-Ranković ima individualno zlato, a Nada Matić bronzu, u stonom tenisu uspešan je bio još Mitar Palikuća sa bronzom. Laslo Šuranji ima srebro i bronzu u streljaštvu, Nemanja Dimitrijević osvajač je bronze u bacanju koplja.

Mečevi za zlato i bronzu na programu su u subotu od 15 časova, u timu Kine, sa kojim će se Srbija suočiti, nalaze se Bijan Žang, Gai Gu i Jing Žu.

Nada Matić
Nada Matić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track