PARTIZAN ČESTITAO ŠTEFANEKU: Doneo nam je titulu u Kupu šampiona
Foto: Dado Đilas

PARTIZAN ČESTITAO ŠTEFANEKU: Doneo nam je titulu u Kupu šampiona

Rio 2016 -

Povodom velikog uspeha rvača Davora Štefaneka, koji se okitio zlatnom medaljom u kategoriji do 66 kilograma na Olimpijskim igrama, oglasio se i Partizan.

Crno-beli su u čestitki Štefaneku istakli njegov nemerljiv doprinos u osvajanju titule prvaka Evrope.

"Davor Štefanek je karijeru počeo u rodnom gradu Subotici, a vrlo brzo su ga primetili stručnjaci predviđajući me zlatnu karijeru. Bio je član Spartaka, potom Proletera iz Zrenjanina, a onda se vratio u Spartak.

Borio se i za Partizan u Kupu evropskih šampiona, kada je osvojio najjače klupsko takmičenje na Starom kontinentu i proglašen za najboljeg takmičara.

Učesnik je Olimpijskih igara u Atini 2004. i Pekingu, 2008. godine, dok u Londonu nije nastupao. Prvi je srpski rvač koji se kvalifikvao za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, osvajanjem bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Las Vegasu 2015.

Medalju sa Olimpijskih igara dodaće prebogatoj riznici odličja i trofeja osvojenih do sada u kategorijama 60 i 66 kilograma.

U našem najtrofejnijem olimpijskom sportu prekinuo je post dug 32 godine bez medalje, a poslednju zlatnu medalju na Olimpijskim igrama osvojio je njegov sugrađanin Momir Petković 1976. u Montrealu, tačno pre 40 godina.

BRAVO DAVORE MAJSTORE, UŠAO SI MEĐU LEGENDE!"

Rvački klub Partizan okitio se titulom prvaka Evrope 2009. godine, čime su ostvarili najveći uspeh u istoriji kluba. Do titule prvaka Evrope došli su pobedom nad domaćinom završnog turnira Sibirjakom u Novosibirsku u Rusiji.

Pored Štefaneka, titulu crno-belima doneli su Maksimović, Bulatović, Šaganijan, Totrov, Petković i Fris.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track