VIKTOR IPAK IDE U RIO: Evo zašto se Troickom nije išlo na Olimpijske igre
Foto: Fonet AP

Mnogo muke, malo ćara

VIKTOR IPAK IDE U RIO: Evo zašto se Troickom nije išlo na Olimpijske igre

Rio 2016 -

Srpski teniser Viktor Troicki ipak nije odustao od Igara u Rio de Ženeiru, iako negoduje zbog činjenice da se na olimpijskom turniru ne osvajaju bodovi.

“Odlučio sam da idem, ne znam da li da se radujem ili ne, bila je 50-50 šansa. Otvoreno govoreći, mislim da tenis nije olimpijski sport i da postoje mnogo veća takmičenja za nas od Igara – odmah posle njih kreće Sinsinati... Nema poena, nema novca, gubitnici su svi koji ne osvoje medalju“, rekao je Troicki i dodao:

“Jedini kojima OI znače jesu oni koji misle da mogu do medalje – iskreno bih voleo, ali to je teško kao i doći do Gren slem finala. A čak i u polufinalu da izgubiš, onda i za treće mesto – dakle, odigrao si isto mečeva kao pobednik, a ništa nisi dobio, što je ravno samoubistvu“.

Viktor je rekao da želi da iskusi Olimpijske igre na pravi način pošto to u Londonu nije uspeo.

“U tom periodu ima samo jedan turnir iz Serije 250, ne menja mi previše, a uticalo je i to što bih se možda pokajao da sam odlučio da ne idem u Rio. Bio sam na Igrama u Londonu, ali nije to bilo to – igralo se na Vimbldonu, nisam bio u olimpijskom selu, niti na ceremoniji otvaranja, a nisam ni gledao nijedan drugi sport. Idem više turistički, što ne volim, zato sam bio blizu odluke da ne idem, ali daću sve od sebe kako bih što dalje dogurao“, zaključio je Troicki.

Troicki trenutno učestvuje na Vimbldonu, gde je danas u prvom kolu pobedio Francuza Tristana Lamasina 3:0, po setovima 6:4, 6:2, 6:2.

(B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track