TRAGEDIJA U BRAZILU: Ubijen jaguar koji je učestvovao u Olimpijskoj ceremoniji
Foto: Reuters

Ubijena iz pištolja

TRAGEDIJA U BRAZILU: Ubijen jaguar koji je učestvovao u Olimpijskoj ceremoniji

Rio 2016 -

U brazilskom gradu Manaus je ubijen jaguar koji je prethodno učestvovao u ceremoniji nošenja olimpijske baklje, saopštila je danas brazilska vojska.

Ženka jaguara zvana Džuma je nakon ceremonije u ponedeljak u zoološkom vrtu u Manausu pobegla od svojih trenera i napala jednog vojnika, rekao je portparol vojske.

U životinju su ispaljene četiri strelice sa sredstvom za smirenje, ali je to nije umirilo, pa ju je jedan vojnik ubio iz pištolja.

Organizatori Olimpijskih igara, koje se održavaju u avgustu u Rio de Žaneiru, saopštili su da je bila greška da se olimpijska baklja izlaže pored divlje životinje na lancu.

Aktivisti za zaštitu prava životinja su osudili ubijanje ženke jaguara, a neki postavljaju pitanje zašto je životinja uopšte učestvovala u događaju povezanom sa Olimpijskim igrama.

"Kad ćemo naučiti? Divlje životinje koje se se drže zarobljene i tera ih se da rade stvari koje ih plaše, a ponekad i bole, a uvek su za njih neprirodne, prava su tempirana bomba", izjavila je direktorka organizacije PETA Britani Pit.

Džuma je odrasla u zoološkom vrtu u Manausu zajedno sa šestoro braće i sestara.

Olimpijska baklja je na turneji kroz Brazil do početka Olimpijskih igara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track