Ne žali ni zbog čega

(KURIR TV) TROICKI POSLE PORAZA OD MAREJA: Tenis nije sport koji zavisi od Olimpijskih igara

Rio 2016 -

Srpski teniser Viktor Troicki rekao je danas da mu je krivo što je već u prvom kolu eliminisan sa Olimpijskih igara, ali da se nada da će biti bolji na turniru u Sinsinatiju i grend slemu u Njujorku, za koje je rekao da su mnogo važnija takmičenja.

"Tenis nije sport koji zavisi od Olimpijskih igara. Već sledeće nedelje nam predstoji turnir u Sinsinatiju, zatim grend slem u Njujorku. Oba su jača, mnogo važnija takmičenja od ovoga. Lepo je osvojiti medalju za svoju zemlju, ali treba otići zaista daleko da bi se to uradilo. Moram već da se fokusiram na sledeće turnire i tamo, nadam se, budem bolji", rekao je Troicki novinarima u Rio de Žaneiru.

Troicki je eliminisan u prvom kolu Olimpijskih igara posle poraza od Britanca Endija Marija sa 2:0 u setovima.Srpski predstavnik je istakao da ne žali zbog toga što je odlučio da učestvuje na Olimpijskim igrama u Riju.

"Drago mi je što sam osetio atmosferu na centralnom terenu i što sam učestvovao na Olimpijskim igrama. Ne žalim ni zbog čega, čast mi je što sam bio član tima Srbije. Ovo je nezaboravno iskustvo. Vodiću se olimpijskim motom da je važnije učestvovati. To mi je jedina uteha", kazao je Troicki uz osmeh.

On je rekao da je Mari bio bolji i da je za razliku od njega iskoristio svoje šanse.

"Protiv takvog igrača moraš da budeš 100 odsto spreman, da si koncentrisan i igraš svoj najbolji tenis, a čak i tad nije garantovano da možeš da dobiješ. Definitivno je bio favorit, brani zlatnu medalju, osvojio je poslednji Vimbldon, u dobroj je formi. Krivo mi je što sam naleteo odmah na njega", rekao je Troicki.

On je naveo da nije loše počeo meč, ali da nije nastavio sa dobrom igrom.

"Nije loše počelo, ali nisam nastavio tako. Znao sam da će on podići nivo igre, iako je možda krenuo malo sporije, kasnije se opustio", dodao je Troicki.

Po njegovoj oceni, Mari nije bio toliko ubedljiv kao što to pokazuje rezultat.

"Mislim da rezultatski deluje mnogo lakše nego što je bilo. U prvom setu smo imali dobre razmene, ali je pogadjao sjajno iz teških situacija, a na mreži sam dobijao teške lopte. Igrao je solidnije od mene i iskoristio svoje šanse, a ja svoje nisam. Kasnije sam počeo mnogo da grešim, više sam rizikovao", rekao je Troicki.

Troicki će u Riju ostati najverovatnije do utorka, a kako je rekao, voleo bi da u ponedeljak pogleda utakmicu košarkaške reprezentacije Srbije protiv Australije.

&feature=youtu.be

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track