ŠOKANTNO OTKRIĆE FRANCUSKE MINISTARKE: Nadal je pao na doping testu 2013. godine!
Foto: Fonet/AP

Novi potresi u svetskom tenisu

ŠOKANTNO OTKRIĆE FRANCUSKE MINISTARKE: Nadal je pao na doping testu 2013. godine!

Tenis -
Roselin Bašelo, francuska ministarka zdravlja i sporta tvrdi da je španski teniser Rafael Nadal 2013. godine bio pozitivan na doping testu.

Španac je 2013. godine navodno bio povređen, zbog čega nije igrao čak sedam meseci, a Bašelo tvrdi da je pravi razlog odsustva suspenzija zbog korišćenja nedozvoljenih sredstava.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"U teniskom svetu se ne otkriva javno kada je neko uhvaćen u korišćenju dopinga, niti koliku je kaznu dobio, ali se sve sazna kada iznenada igrač po nekoliko meseci ne igra na turnirima. Rafael Nadal je 2013. godine imao "čuvenu povredu", zbog koje nije igrao sedam meseci, ali mi znamo da je u stvari bio pozitivan na doping testu", rekla je Bašelo u televizijskom intervju za kanal “Grand 8".

Zanimljivo, kada je ruska teniserka Marija Šarapova izašla pred oči javnosti i priznala da je pala na doping testu, Španac, za razliku od mnogih kolega, nije imao razumevanja za Ruskinju.

"Teško je zamisliti da tako nešto može da se desi, ali greške se dešavaju. Želim da verujem da je to bila greška sa njene strane i da nije htela to da uradi. Ipak, očigledno je reč o nemaru i zato ona mora da plati.Nikada nisam bio ni u iskušenju da uradim nešto pogrešno, veoma sam daleko od toga, od dopinga. Potpuno sam čist, vredno sam radio tokom cele karijere i kada sam povređen, ne uzimam ništa zabranjeno kako bih se brže vratio na teren", rekao je Nadal.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track