NOLETOV JURIŠ NA 13. GREN SLEM: Đoković gazi ka istoriji!
Foto: AP

Ajmo, majstore

NOLETOV JURIŠ NA 13. GREN SLEM: Đoković gazi ka istoriji!

Tenis -

Srpski teniser u finalu US opena igra protiv Stena Vavrinke, protiv koga u karijeri ima fantastičan skor od 19 pobeda i samo četiri poraza

Novak pravi novi džinovski korak na putu ka zvanju najboljeg tenisera svih vremena. Trenutno je na broju 12, večeras ima šansu da dođe do 13, a magična granica je 17 grend slem titula, koliko ih ima Rodžer Federer.U finalu US opena Novak Đoković igra protiv Stena Vavrinke (22.00, RTS 1, Eurosport 1):- Nije prvi put da me ljudi okarakterišu kao favorita pred finale. I u ovom slučaju ću imati ulogu favorita na papiru, ali to ne mora ništa da znači, nije presudno. Iskustvo igranja velikih finala na grend slem turnirima je na mojoj strani, ali to može da bude mač s dve oštrice jer je Sten izuzetno stabilan igrač i već dugo u svetskom vrhu.

Srećan zbog finala... Sten Vavrinka
Srećan zbog finala... Sten Vavrinka

Recept za pobedu je jasan:- Moram da odigram najbolje do sada na turniru da bih osvojio titulu!Rival zaslužuje veliko poštovanje. Novak je Stena pobedio čak 19 puta, uz četiri poraza, od kojih su dva bila na grend slem turnirima.- Vrlo kompletan igrač koji ima najlepši i najefikasniji dvoručni bekhend na svetu. Osvajao je grend slemove, Dejvis kup, olimpijske medalje. Sten je vrlo iskusan teniser - zaključio je Novak Đoković.S druge strane, Vavrinka je izuzetno srećan zbog prilike da igra u finalu protiv Novaka.- Mnogo velikih mečeva odigrao sam protiv Đokovića. Finale s njim uvek predstavlja nešto posebno - poručio je Sten.

„Stručnjak“ lupetaVILANDER: ĐOKOVIĆ NE MOŽE DA POBEDI VAVRINKUMats Vilander, nekada veliki teniser, a danas jedno veliko ništa. Čovek čije je zanimanje da pljuje najboljeg tenisera sveta ponovo je stupio na scenu.- Novak Đoković nije dovoljno dobar da pobedi Vavrinku u finalu ako Švajcarac odigra odličan meč - glasila je nova Vilanderova prognoza.Podsećamo, Šveđanin je pred Novakove mečeve protiv Monfisa i Conge tvrdio da će Srbin izgubiti!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track