(VIDEO) BEKER I NOVAK JOŠ ĆUTE: Ovo je 5 kandidata za Đokovićevog trenera
Foto: AP

Teniski svet spekuliše

(VIDEO) BEKER I NOVAK JOŠ ĆUTE: Ovo je 5 kandidata za Đokovićevog trenera

Tenis -

Poslednjih sedmica teniski svet je zaokupljen pričama o odnosu prvog tenisera sveta Novaka Đokovića i njegog trenera Borisa Bekera.

"Mi i dalje radimo zajedno. Za sada imamo u planu ostatak sezone. O sledećoj još nismo razgovarali", izjavio je Ðoković tokom Mastersa u Šangaju.

Njihov poslovni odnos, započet 2014. godine na inicijativu Đokovića, sada se prema ugovoru završava, što je odličan povod za priče o tome, ko bi ako do novog dogovora najmlađeg osvajača u istoriji Vimbldona i trenutno prvog tenisera sveta ne dođe mogao da zauzme Bekerovo mesto. U opticaju se pet kandidata: Aleho Mancisidor bivši trener Garbinje Muguruse, Džimi Konors, Ameli Morezmo, Bred Gilbert i Štefan Edberg.

Svako do navedenih kandidata, ima i prednost i nedostataka. Aleho Mancisidor, se afirmisao u ženskom tenisu i sigurno je da bi rad sa Đokovićem za njega bio veliki izazov.

Ameli Morezmo se kao trener dokazala radeći sa u ovom momentu najvećim Đokovićevim rivalom Britancem Endijem Marejem. Od rastanka sa Škotom bivša tenisertka ne radi jer je ostala u drugom stanju.

Bred Gilbert u analizama nikada nije krio da ga tenis koji igra Đoković oduševljava. Za one koji ne tznaju Gilbert je pre nego je postao naš kolega sarađivao sa Agasijem (nazvao ga najvećim trenerom svih vremena), a Rodiku je pomogao da osvoji Gren slem titulu.

Za one koji su pratili tenis u vreme kada je na terenu bio još uvek Novakov trener Borisd Beker ime Štefana Edberga značiće mnogo. Ipak, u trenerskom smislu Šveđanin iako za sobom ima saradnju sa Rodžerom Federerom nema mnogo iskustva. Sam Rodžer je tada izjavio da je Edbergova pozicija "više mentorska, nego trenerska".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track