OVO NISTE ZNALI: Evo na šta troše novac Đoković, Nadal, Federer, Šarapova, Serena...
Foto: Reuters

Bogataši...

OVO NISTE ZNALI: Evo na šta troše novac Đoković, Nadal, Federer, Šarapova, Serena...

Tenis -

Najbolji teniseri su pored fudbalera, košarkaša i golfera među najplaćenijim sportistima sveta.

Američki portal posvećen tenisu "tennisworldusa.org" objavio je priču o tome kako najbolji teniseri troše novac."Đoković je u 2014. i 2015. zaradio od nagrada na turnirima 17,2 miliona dolara, a ukupno 31 milion dolara kada su u pitanju ugovori sa sponzorima. On u rodnoj Srbiji poseduje lanac kafića i restorana "Novak", kao i firmu "Famili sport", koja je specijalizovana za humanitarni rad i postoji od 2005. godine.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fondacija Novak Đoković je osnovana 2007. godine, a brine se o ranom razvoju i obrazovanju dece u Srbiji. Đoković je 2014. donirao 750.000 dolara koje je dobio osvajanjem Mastersa u Rimu pošto su Srbiju pogodile razorne poplave.

Foto: AP
Foto: AP
Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Nadal ima luksuznu vilu u Porto Kristu, kao i u Dominikanskoj Republici. Njegova Fondacija je osnovana 2007. godine, pomaže siromašnoj deci širom sveta, a Nadal se bori i za očuvanje životne sredine.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Ruska teniska zvezda, koja živi u Americi od 1994. godine, pokrenula je lanac slatkiša Šugarpova, a ima kuće na Floridi i u Kaliforniji. Njena Fondacija ima za cilj da pomogne deci širom sveta, a ogromnu svotu novca daje u humanitarne svrhe".

Foto: AP
Foto: AP

"Ona poseduje luksuznu kuću u Palm Biču, a ulaže novac u hokejaški klub Majami Dolfins i u UFC. Serena stipendira siromašnu decu u Americi, a izgradila je srednju školu u Keniji 2008. godine".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track