NEVIĐENE MERE ZA VIMBLDON: Nole ide u rat!
Foto: EPA, Profimedia

FRKA

NEVIĐENE MERE ZA VIMBLDON: Nole ide u rat!

Tenis -

Posle učestalih terorističkih napada, engleske vlasti za jedan od najvećih svetskih turnira najavljuju potpuno unapređen sistem bezbednosti za krizne situacije

Sve učestaliji teroristički napadi u Londonu i ostalim britanskim gradovima podgrevaju strah uoči još jednog velikog sportskog događaja, prestižnog teniskog turnira u Vimbldonu.

foto: AP

Novak Đoković kaže da je svestan opasnosti koja vreba, ali da nije uplašen, već je odlučan da otputuje u London i da uprkos svemu pokuša da četvrti put u karijeri podigne veliki pehar. Posle serije akcija terorista, mere bezbednosti će biti neviđene, a Englezi spremaju novu taktiku kojom će pokušati da spreče bilo kakav pokušaj terorista.

- U svetlu novih dešavanja, moraćemo da menjamo i pristup jer teroristi pribegavaju novim metodama. Sigurno je da nikada u istoriji nisu primenjene mere bezbednosti kakve planiramo za taj teniski turnir. Već sada radimo preventivno, a biće uključene specijalne policijske i vojne snage, koje će sarađivati. Ne želimo da otkrivamo sve, ali postojaće nekoliko sigurnosnih obruča - kaže portparol engleske policije.

Interesantno je da je Vimbldon u fokusu specijalnih antiterorističkih akcija još od 1988. godine, da bi prošle i ove godine nivo mera dosegao neslućene visine.

foto: AP

Predrag Gajić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Šta je zajedničko Vladanu Milojeviću i Bošku Đurovskom?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track