VILANDER OPLEO PO TENISERIMA: Zbog sponzora se prave da su srećni, a tenis im dosadio
Foto: Profimedia

Ceni tomićevu iskrenost

VILANDER OPLEO PO TENISERIMA: Zbog sponzora se prave da su srećni, a tenis im dosadio

Tenis -

Mats Vilander razgovarao je sa bivšim teniserom Džonom Njukombom o njegovom sunarodniku Bernardu Tomiću i iskrenosti igrača na turu.

Tomić je poznat kao nedisciplinovan igrač na turu, ali je ove godine više puta prekoračio granicu, zbog čega je često bio osuđivan od javnosti.

Ipak, to Australijanca nije previše pogađalo jer je bio brutalno iskren, što je retkost na ATP turu, smatra Vilander.

"Cenim to što je bio iskren. Treba nam mnogo više iskrenosti na turu, ali to je opet teško jer vidite šta mediji rade kada ste takvi. Hoćete da kažete da Marej nije bio emocialno ravan, ispražnjen, tokom većeg dela sezone? I baš mislim da je takav (emocionalno ispražnjen) bio Novak Đoković na Rolan Garosu", rekao je Vilander.

"Svima u nekom trenutku "dosadi" tenis i isprazne se, ali većina igrač nije iskrena kao Tomić. Oni imaju sponzore koji žele da izgledaju srećno i da ceo tur izgleda srećno", dodao je Šveđanin.

Kada je reč o Tomiću, Vilander je imao i reči kritike za mladog tenisera, rekao je kako će uskoro ispasti iz najboljih 100.

"Uskoro će biti van 100 i biće srećan što igra na nekim manjim turnirima. Mlađi igrači su mu rekli kako nije u mogućnosti da igra cela dva seta u istom ritmu i ako nastavi tako brzo će dotaći dno", kazao je Mats.

Kurir.rs / Kurir sport

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Đukiću, pa ko je kriv?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track