TRENER PEDOFIL: Otac slavnog tenisera uhapšen zbog optužbe da je mesecima silovao dvojicu dečaka od 10 i 14 godina
Foto: Instagram

Skandal potresa svet tenisa

TRENER PEDOFIL: Otac slavnog tenisera uhapšen zbog optužbe da je mesecima silovao dvojicu dečaka od 10 i 14 godina

Tenis -

Nikolaos Filipusis (68), otac slavnog australijskog tenisera Marka Filipusisa, uhapšen je u utorak u svom domu u San Dijegu zbog optužbi da je seksualno zlostavljao dvojicu dečaka, starosti 10 i 14 godina.

Zvaničnici iz policije su rekli da je Filipusis uhapšen zbog sumnje da je silovao dvojicu dečaka koji su pohađali njegovu tenisku akademiju.

- Filipusis se tereti za lascivne postupke sa detetom od 14 godina koje su navedene u deset tačaka optužnice. Takođe, u dve tačke se tereti za činjenje seksualnih dela sa detetom od 10 godina. U ovom trenutku ništa ne ukazuje na to da su postojale druge žrtve, ali je istraga i dalje otvorena - rekao je šerif Greg Rilarsdam.

Nikolaosov sin Mark nije pod istragom. Mark Filipusis je bio aktivni teniser do 2015. godine, kada se penzionisao posle 21 godine aktivnog igranja.

Tokom karijere je osvojio 11 titula u singlu i tri titule u dublu. Najveći uspesi su finala na Vimbldonu i US Openu, kao i dve titule u Dejvis kupu. Najbolji rejting na ATP listi je ostvario 19. aprila 1999. godine kada je dospeo do osmog mesta.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Đukiću, pa ko je kriv?

Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track