LAJOVIĆ POSLE USPEHA U LILU: Najveća pobeda u karijeri
Foto: Fonet

DONEO POEN SRBIJI U POLUFINALU DEJVIS KUPA

LAJOVIĆ POSLE USPEHA U LILU: Najveća pobeda u karijeri

Tenis -

Srpski teniser Dušan Lajović rekao je da mu je današnja pobeda protiv Francuza Luke Puja u polufinalu Dejvis kupa jedna od najvećih pobeda u karijeri.

"Po rankingu ne bih rekao da je najveća, ali po važnosti sigurno da jeste. Ovo je polufinale Dejvis kupa i prvi meč. Povesti u polufinalu je velika stvar, pogotovo što je Puj dvadeset i neki igrač sveta. Sigurno je ova pobeda medju top tri i drago mi je što sam uspeo da donesem bod za Srbiju", rekao je Lajović na konferenciji za novinare u Lilu.

Posle prvog dana polufinala Dejvis kupa izmedju Srbije i Francuske rezultat je 1:1.

Teniska reprezentacija Srbije povela je protiv Francuske u polufinalu Dejvis kupa, pošto je Dušan Lajović pobedio Luku Puja posle četiri seta, 6:1, 3:6, 7:6, 7:6. Žo-Vilfred Conga je potom doneo izjednačenje Francuskoj pobedivši Lasla Djerea u tri seta - 7:6, 6:3, 6:3.

Govoreći o meču protiv Puja, Lajović je naveo da mu je taktika bila da menja ritam kad god to može.

"Taktika nije uvek sve, ali danas je upalilo. Pobedio sam", rekao je Lajović i dodao da je pre meča bio pun emocija i da je pokušavao da ostane miran.

"Na početku sam govorio sebi da počnem što agresivnije i da koristim prilike, to je donelo rezultat", dodao je srpski teniser.

Lajović je u četvrtom setu propustio nekoliko meč lopti i priliku da meč završi ranije.

"Nije uopšte lepo, bez obzira koliko uzbudljivo delovalo. Meni je u glavi samo bilo - da ne udjemo u peti set. Ostao sam miran što je najbitnije, ključ je bio to što sam odigrao agresivnije kad je bilo bitno u taj-brejku", rekao je Lajović.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ko će se posle finala EP krstiti sa tri prsta?

(Beta, Foto: Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track