VOZNJACKI OSVOJILA TURNIR U SINGAPURU: Dankinja u finalu počistila Venus Vilijams i upisala prvu pobedu u međusobnim duelima
Foto: Reuters

ODLIČAN TENIS

VOZNJACKI OSVOJILA TURNIR U SINGAPURU: Dankinja u finalu počistila Venus Vilijams i upisala prvu pobedu u međusobnim duelima

Tenis -

Danska teniserka Karolina Voznjacki osvojila je titulu na završnom WTA turniru u Singapuru, pošto je u finalu pobedila Amerikanku Venus Vilijams sa 6:4, 6:4.

Voznjacki je ovim trijumfom osvojila najvažniji trofej u karijeri, ali je i prekinula negativan niz koji je imala u duelima protiv Venus Vilijams. Ona je, naime, upisala tek prvu pobedu u međusobnim duelima pošto je prethodnih sedam izgubila, uz samo jedan osvojen set.

S druge strane, Vilijams nije uspela da po drugi put, posle 2008. godine, trijumfuje na završnom turniru, i osvoji svoj jubilarni 50. trofej u karijeri.

U prvom setu je vidjeno čak pet brejkova, a jedan više je napravila Voznjacki. Ona je u desetom gemu prvog seta lako oduzela servis protivnici, iskoristila je prvu set loptu i povela sa 1:0.

Od tog momenta je na terenu postojala samo jedna teniserka. Voznjacki je sjajno igrala u drugom setu, povela je sa velikih 5:0 i činilo se da će vrlo lako stići do pobede.

Vilijams se, medjutim, tada "probudila", vezala je četiri gema i smanjila na 5:4. Amerikanka je potom servirala za izjednačenje u setu, ali je Voznjacki napravila odlučujući brejk i tako osvojila najveći trofej u karijeri.

Karolina Voznjacki izjavila je da se nadala da će makar jednom u karijeri pobediti Amerikanku.

"Osam je moj srećan broj tako da sam se nadala da će, ako je pobedim makar jednom u karijeri, to biti baš danas. Izašla sam na teren i dala sve od sebe", rekla je Voznjacki.

"Još se tresem. Imala sam 5:0, a onda je Venus počela da podiže igru. Vratila se svojim udarcima i počela je da servira u moje telo. Srećna sam što sam uspela da pobedim na kraju", rekla je Voznjacki.

Vilijams je ove sezone igrala tri finala, Otvoreno prvenstvo Australije, Vimbldon i u Singapuru, i izgubila je sva tri puta.

"Izgleda da sam prekasno stigla do svog najboljeg tenisa. Sledeći put ću pokušati da igram malo bolje. To bi mogao da bude dobar plan", rekla je Vilijams.

Ona ove sezone nije osvojila nijedan turnir, a da je danas pobedila bila bi to njena 50 titula u karijeri.

kurir.rs / Beta

foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Makabi skupo plaća uvredu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track