ENDI SE NAMUČIO S POVREDOM: Marej otkrio kada se vraća na teren
Foto: Reuters

TRENUTNO 16. NA ATP LISTI

ENDI SE NAMUČIO S POVREDOM: Marej otkrio kada se vraća na teren

Tenis -

Britanski teniser Endi Marej rekao je danas da se nada da će se u januaru na turniru u Brizbejnu vratiti na teren, nakon što se oporavi od povrede kuka, ali je dodao da će igrati samo ako bude 100 odsto spreman.

"Bolje sam nego što sam bio u završnici Vimbldona i tokom priprema za Ju Es open. Tada je i hodanje bilo veliki problem za mene", rekao je Marej za Bi-Bi-Si (BBC).

Marej će sa drugim teniserom sveta Švajcarcem Rodžerom Federerom u Glazgovu igrati humanitarni meč i to će biti njegov prvi meč od Vimbldona, u julu.

Marej, koji je pao na 16. mesto na ATP listi, rekao je da je uveren da će se vratiti u fizičku formu, ali da će mu biti potrebno vreme da se vrati u najbolju igračku formu.

On je dodao da će krajem godine, kao i obično, trenirati u Majamiju i da se nada da će igrati na turniru u Brizbejnu u januaru. Taj turnir počinje dve nedelje pre prvog grend slem turnira u Australijan opena, čiji je početak 15. januara.

"Kada se vratim na teren, možda se neću vratiti u najbolju formu, ali ništa me ne navodi na pomisao da je neću pronaći. Vratiću se kada budem 100 odsto spreman. Verujem da ću se vratiti na to", rekao je on.

Marej je imao lošu sezonu, posebno zbog problema sa povredama lakta i kuka. Kao prvi teniser sveta doputovao je u Njujork, na poslednji grend slem turnir u sezoni Otvoreno prenstvo SAD, ali se dva dana pre početka povukao pošto se nije dovoljno oporavio od povrede kuka.

"Verovatno sam napravio grešku pokušavajući da se pripremim za Ju Es open, ali to je bio poslednji grend slem turnir u sezoni. Treniram već nekoliko nedelja. Ponekad se osećam sjajno, a ponekad ne toliko dobro, ali idem polako", naveo je Marej.

(Beta, Foto: Reuters)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Evo zbog čega i partizanovci i zvezdaši treba da budu zahvalni Miroslavu Nikoliću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track