LEPA DANKINJA RONILA SUZE: Voznijacki osvojila Melburn i izazvala buru emocija!
Foto: Reuters

NIJE KRILA SUZE

LEPA DANKINJA RONILA SUZE: Voznijacki osvojila Melburn i izazvala buru emocija!

Tenis -

Danska teniserka Karolina Voznijacki rekla je da je presrećna zbog osvajanja svog prvog grend slem trofeja u karijeri, Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu.

Voznijacki je u finalu Australijan opena pobedila Rumunku Simonu Halep sa 7:6, 3:6, 6:4 i osvojila prvi grend slem trofej.

"Dugo sam sanjala ovaj trenutak i sada mi se san ostvario", rekla je Voznijacki na dodeli trofeja.

Voznijacki je dva puta igra u finalu Ju Es opena, 2009. i 2014. godine i oba puta je izgubila. Halep je izgubila i treće grend slem finale, pošto je poražena u prethodna dva na Rolan Garosu, 2014. i 2017. godine.

Danska teniserka je trijumfom u Melburnu preuzela prvo mesto WTA liste od Halep. Na ovogodišnjem turniru u Melburnu su prvi put u Open eri u finalu grend slem turnira igrale prva i druga teniserka sveta koje do tada nisu osvojile grend slem trofej.

"Znam da je danas težak dan za Simonu. Žao mi je što sam danas pobedila, ali sigurna sam da će u budućnosti imali mnogo prilika. Odigrala si neverovatan meč, neverovatno si se borila. Ponovo ti se izvinjavam", rekla je Voznijacki rumunskoj teniserki.

Halep je čestitala protivnici na osvojenom trofeju.

"Nije mi lako sada da pričam, ona je odigrala sjajno. Ovo je za mene bio sjajan turnir. Nisam dobro počela turnir uz povredu skočnog zgloba. Želela sam da pružim najbolje u svakom meču, a to sam i uradila. Tužna sam što nisam pobedila, ali Karolina je bila bolja", navela je ona.

Halep je dodala da joj je žao što u trećem pokušaju nije osvojila grend slem titulu i da se nada da će joj četvrto finale doneti sreću.

kurir.rs / Beta

foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Kanga još nije prodat, a kad‘ će ne znamo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track