AMERIKANCI O NOVAKOVOJ DOMINACIJI: Ovo je Đokovićeva era!
Foto: Reuters

Đoković će i 2014. godinu završiti na prvom mestu ATP liste

AMERIKANCI O NOVAKOVOJ DOMINACIJI: Ovo je Đokovićeva era!

Tenis -
Srpski teniser će ovu sezonu završiti na prvom mestu ATP liste

NJUJORK - Srbin Novak Đoković dominira svetskim tenisom u poslednje četiri godine, naveo je kolumnista Daglas Robson za "USA today".Đoković je 2011. i 2012. godinu završio na prvom mestu ATP liste, a 2013. na drugom. Srpski teniser će večeras u finalu završnog turnira sezone u Londonu igrati protiv Rodžera Federera, a bez obzira na ishod duela Srbin će sezonu završiti kao najbolji teniser sveta. Novak je, podseća američki kolumnista, osvojio šest gren slemova, 29 titula i imao je 88,8 odsto pobeda (279-35).

"Da li se ovo može nazvati Novakovom erom", pita se na početku autor teksta.

"Đoković još ne zauzima centralno mesto na svetskoj pozornici kada se radi o ukupnom broju titula u karijeri koje poseduju Federer i Nadal, ali postaje sve teže naći argumente protiv činjenice da je on vodeći teniser sveta", tvrdi američki kolumnista.

"Kada pogledate statistiku u poslednje četiri godine on je najdominantniji igrač. I ne deluje da će se ta dominacija skoro završiti", rekao je bivši britanski teniser Tim Henman, koji je trenutno komentator BBC.

Nekadašnji američki teniser Džon Mekinro uporedio je uspeh Đokovića sa svojom karijerom. "Podseća me na mene, kada sam pokušao da se probijem pored Konorsa i Borga. To su bili moji Nadal i Federer. Bio sam ponosan što sam uspeo da se probijem, a očigledno je da je i on uspeo", rekao je Mekinro i dodao:"Mislim da je Đoković bez dileme u Top 10 tenisera svih vremena. Ali, on se na toj lestvici penje svakog minuta. On još, kada se gleda ukupna karijera, nije na tom nivou. Ali, ne treba zaboraviti i da je on osvojio samo sedam gren slemova upravo zbog Nadala i Federera".Rezultati Đokovića, Federera, Nadala i Mareja od 2011. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track