BEKER OTKRIO ZAŠTO SE DIVI NOVAKU: On ima čelično srce i um pravog ratnika!
Foto: Printskrin

Legendarni Nemac o saradnji sa Đokovićem

BEKER OTKRIO ZAŠTO SE DIVI NOVAKU: On ima čelično srce i um pravog ratnika!

Tenis -
Nemački stručnjak je otkrio kako i zašto je prihvatio da postane deo Novakovog tima

BEOGRAD - Legendarni nemački teniser i trener Novaka Đokovića, Boris Beker, na gostovanju u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" otkrio je kako je odlučio da postane trener najboljeg tenisera sveta.

"Kada sam pre oko dve godine primio poziv od Novakovog agenta, Eduarda Artaldija, onog dana kada je Novak izgubio prvo mesto u Kini. Izgubio je nekoliko gren slem finala. Primio sam poziv i pitao me je da li sam zainteresovan. Rekao sam: "Hvala mnogo na cveću. Ne mogu preko telefona da pričam o tome, hoću da pričam sa njim." Otišao sam u Monte Karlo, proveli smo vikend tamo, imali smo divnu dugu večeru i pratio sam trening. Želeo sam da znam koliko je vatre ostalo u njemu. Koliko on to zaista želi. Već je bio vimbldonski šampion i bivši broj jedan, bio je već jedan od najvećih igrača svih vremena", rekao je Beker dodavši:

Rekao sam, kad se posvetim, zanima me samo pobeda. Ne bih bio zadovoljan polufinalima i finalima. Ne treba zato da me zovete. To možete i sami. Osetio sam veliku želju i veliku odlučnost, to da zaista želi da se vrati na vrh za stalno. Rekao sam: "Onda sam ja vaš čovek."

Nemac je otkrio da je sa Novakom imao probni period rada, kako bi ustanovili da li mogu da sarađuju.

"Imali smo probni period, niko nije znao za to. Hteli smo da vidimo da li možemo da se uklopimo i da li je moja teniska filozofija drugačija od njegove, da li mogu da se složim sa ostatkom tima i oni sa mnom".

Na pitanje da li su u tom periodu imali neki veliki problem Beker je odgovorio:

"Nikako. Sve do danas. Zovemo se Tim Đoković. Nikad nismo imali neko veće neslaganje u mišljenjima. Mislim da je to kvalitet grupe. Svi razumeju", rekao je Beker.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nemački stručnjak je istakao da je ova godina možda bila lakša zato što Novak toliko pobeđuje, ali bilo je i teških trenutaka.

"U početku je bilo veoma teško. Zamislite se na mom mestu. Ja sam zvanični trener na turniru na kome je pobedio tri puta. Sve osim pobede je nuspeh. Pre mnogo vremena sam naučio da ako igrač pobeđuje to je njegova zasluga, a ako igrač izgubi, kriv je trener. Početak jeste bio malo stresan, ali mislim da su razgovori koje sam imao sa Novakom i ostatkom tima uvek bili iskreni", rekao je Beker.

Beker je prokometarisao i Đokovićev veličanstven trijumf na US openu i njegovu borbu sa 25.000 navijača.

"Ne znam kako je prevazišao to.Novak sigurno ima čelično srce i um pravog ratnika. On se hrani tom energijom, bila ona dobra ili loša. Najgore mu je kad svi ćute. Onda se uspori. Ako postoje buka i atmosfera, ljudi koji navijaju za ili protiv njega, mislim da se on hrani time. To je svakako uspelo tog dana, ali bilo je zaista teško", rekao je Beker.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track