BEKER OTKRIVA: Evo šta je falilo Novaku u finalu Rolan Garosa
Foto: Fonet

Razlog poraza

BEKER OTKRIVA: Evo šta je falilo Novaku u finalu Rolan Garosa

Tenis -
Nemački stručnjak je otkrio šta je napravilo razliku u finalu Otvorenog prvenstva Francuske

Trener najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, Nemac Boris Beker, smatra da je Novaku falilo malo odmora posle polufinalnog meča sa Endijem Marejem i da je to napravilo razliku u finalu Rolan Garosa.

"Druga nedelja takmičenja bila je neverovatna za Novaka. U sredu je igrao sa Nadalom, u petak i subotu sa Marejem, a Stan je imao dan odmora. Smatram da je to napravilo razliku. Šljaka zahteva fizičku spremnost, a Đokoviću je bilo potrebno da se odmori kako bi se oporavio za finale", rekao je nemački stručnjak za Bi-Bi-Si.

Beker je istakao da ništa ne oduzima od Vavrinkine pobede i da smatra da je Švajcarac jedan od najboljih tenisera u poslednje vreme.

Legendarni teniser je otkrio kako pokušava da pomogne Novaku tokom mečeva.

"Bio sam na terenu i znam kroz šta sve Novak prolazi i znam kada je neki poen važan, bilo da je u pitanju brejk lopta u drugom gemu ili nešto slično. Zbog toga se trudim da imamo kontakt očima i zato se uvek nadam da je loža blizu terena. Kada vas igrač ne gleda, znači da mu pomoć nije potrebna, ali kada počne da gleda ka vama, morate da mu prenesete samopouzdanje i da mu date veru da igra dobro", rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track