(VIDEO) NIŠTA OD 50. TITULE: Đoković poražen u finalu Dubaija od Federera
Foto: Reuters

Srpski as propustio sedam brejk lopti

(VIDEO) NIŠTA OD 50. TITULE: Đoković poražen u finalu Dubaija od Federera

Tenis -
Novak je poražen 20. put u 37. odmeravanju snaga sa Švajcarcem

DUBAI - Najbolji teniser sveta Novak Đoković poražen je u finalu ATP turnira u Dubaiju od Rodžera Federera sa 2:0, po setovima 6:3, 7:5.

Bila je ovo prilika da osvoji svoj 50. trofej, ali srpski as nije iskoristio čak sedam brejk lopti, dok je Švajcarac svoje dve šanse uspeo da realizuje.

Meč je trajao sat i 25 minuta, a Federer je uspeo da odbrani titulu i osvoji svoj sedmi trofej u Dubaiju, što ga čini najuspešnijim igračem tog turnira. Đoković je osvojio četiri titule. To je bio 37. duel Đokovića i Federera i 20. pobeda Švajcarca. To je drugo najveće rivalstvo u tenisu, posle duela Đokovića i Španca Rafaela Nadala.

Prvi teniser Srbije imao je šansu za preokret, aii je propustio dve set lopte kod vođstva od 5:4 u drugom setu, kada su mu kola definitivno krenula nizbrdo.Federer je iskoristio tui psihološku prednost i na kraju drugom meč loptom stavio tačku na duel.Federer je osvojio 84. titulu u karijeri.Uprkos porazu, Đoković će u ponedeljak na ATP listi povećati za 120 poena prednost nad drugoplasiranim Federerom.

TOK MEČA

Drugi set

5:7 - Kraj. Đoković nije iskoristio ni sedmu brejk loptu.5:6 - Još jedan neverovatan gem i brejk Federera. Đoković je poveo sa 40:0, ali je Švajcarac osvojio pet poena za redom.5:5 - Neverovatno. Tri puta od početka meča Federer je nadoknadio 15:40 time što je odlično servirao i vezao četiri poena. Tako je bilo i sada.5:4 - Dobrim servisom Đoković je ponovo poveo.4:4 - Đoković je propustio dve vezane brejk šanse. Federer je vezao tri vinesr servisa, potom i as za izjednačenje.4:3 - Đoković održava svoj servis.3:3 - Novi gem za Federera.3:2 - Novi gem za Đokovića.2:2 - Federer je izjednačio na 2:2.2:1 - Đoković stiže do novog vođstva u drugom setu.1:1 - Federer stiže do izjednačenja.1:0 - Đoković je prekinuo mini seriju Federera i poveo na startu drugog seta.

Prvi set

3:6 - Federer je otvorio gem as servisom i završio ga vođstvom u setovima 1:0.3:5 - Brejk Federera! Novak je duplom servis greškom omogućio Federeru vođstvo 30:15, potom izjednačio i zatim kratkim loptama omogućio Federeru dva laka poena.3:4 - Još jedan gem na razliku, Federer ga dobija za novo vođstvo.3:3 - Đoković uz malo poteškoća dobija i treći gem. Federer je uspeo da stigne do 40:40, ali Novak sa dva vezana poena stiže do izjednačenja.2:3 - Sa nulom Federer osvaja gem za novo vođstvo.2:2 - Đoković je izašao na kraj u još jednom svom servisu.1:2 - Novak je imao brejk loptu u trećem gemu, ali je Federer uz dosta muke osvojio još jedan gem1:1 - Đoković lako dolazi do prvog gema u meču0:1 - Federer osvaja prvi gem na meču na svoj servis

http://www.youtube.com/watch?v=TD9lmU56rU0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track