BRITANAC HVALI NOVAKA: Đoković je mašina, otići će kao jedan od najvećih ikada
Foto: Fonet

Procena

BRITANAC HVALI NOVAKA: Đoković je mašina, otići će kao jedan od najvećih ikada

Tenis -
On uspeva da se u sekundi transformiše iz defanzive u ofanzivu. Sigurno će na kraju karijere biti u istoj klasi kao Federer i Nadal, rekao je bivši polufinalista Vimbldona

Jedan od najboljih tenisera u istoriji Velike Britanije Tim Henman izjavio je da je Novak Đoković mašina i da se od njega tek očekuju prave stvari, te da će ga smatrati istom klasom kao Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

"Đoković je mašina! On neverovatno udara lopticu sa osnovne linije, a velika mu je prednost što ume da igra agresivno, a da ne sakuplja neiznuđene greške. Novak uspeva da se u sekundi transformiše iz defanzive u ofanzivu. Sigurno će na kraju karijere biti u istoj klasi kao Federer i Nadal", rekao je Henman.

Britanac, koji je uspeo da dođe do polufinala Vimbldona, očekuje da će Đoković do kraja karijere osvojiti 13, a možda i više grend slemova.

"Novak je osvojio osam gden slemova, ali smatram da će u budućnosti taj broj porasti na 11, 12, 13, možda i na više. Kada to učini, kao što se očekuje, smatram da će sa teniske scene otići kao jedan od najvećih svih vremena", zaključio je Henman.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track