ČETVRTI PORAZ ZAREDOM: Viktor Troicki senzacionalno izgubio od penzionera Fiša
Foto: AP

Srbin ispao na startu u Sinsinatiju

ČETVRTI PORAZ ZAREDOM: Viktor Troicki senzacionalno izgubio od penzionera Fiša

Tenis -
Troicki osvojio samo četiri gema protiv Amerikanca koji se na teren vratio posle skoro dve godine pauze zbog problema sa srcem i psihom

Srpski teniser Viktor Troicki ubedljivo je poražen na startu turnira Masters serije u Sinsinatiju od Amerikanca Mardija Fiša - 2:6, 2:6.

Ovaj neuspeh 20. tenisera sveta se može smatrati senzacionalnim, jer ga je savladao Fiš koji nije igrao od avgusta 2013. godine do nedavno. Otkako se vratio na teren, Amerikanac je odirgao nekoliko mečeva u dublu i dva u singlu i oba glatko izgubio, od zemljaka Rajana Herisona i Izraelca Dudija Sele. Fiš je prvo imao probleme sa srcem, na koje su se nadovezali i psihički problemi. Vratio se tenisu, ali samo na kratko. Najavio je da će karijeru završiti posle US opena, na kome će učestvovati s obzirom na to da mu je plasman na ATP listi bio zaštićen.

Troicki je posle sjajnih igara na travi, žestoko pao u formi. Izgubio je četvrti meč zaredom! Posle neuspeha u Dejvis kupu protiv Federika Delbonisa, doživeo je poraze u prvim kolima od Australijanca Sema Grota i Rusa Mihaeal Južnjeg.

Fiš je bio ubedljiv protiv Troickog. Imao je 19 direktnih poena, naspram samo osam srpskog igrača, a samo 16 neiznuđenih grešaka, dok ih je Viktor napravio čak 27.

Za 68 minuta koliko su proveli na terenu Srbin je imao tri brejk lopte i nijednu nije iskoristio, dok je Amerikanac realizovao četiri od osam brejk prilika.

Troicki je bio vidno nervozan, pa je slomio reket.

Fiš će se u drugom kolu sastati sa Britancem Endijem Marejom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track