ĐOKOVIĆ NAŠAO ZAMENU ZA BEKERA: Novak dovodi bivšeg trenera Endija Mareja!
Foto: Fonet

Srbin popunio prazninu u timu

ĐOKOVIĆ NAŠAO ZAMENU ZA BEKERA: Novak dovodi bivšeg trenera Endija Mareja!

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković završio je u utorak saradnju sa Borisom Bekerom, a prema pisanju inostranih medija, već je našao zamenu za Nemca.

Đoković je okončao izuzetno uspešnu trogodišnju saradnju sa legendarnim nemačkim igračem tokom koje je osvojio 25 titula i šest Gren slemova, uključujući i četiri uzastopna na tri različite podloge, što nikome nikada nije pošlo za rukom.

Novak je istakao da je saradnja sa Bekerom okončana jer je ostvaren cilj, a rumunski i australijski mediji pišu da će naredni trener srpskog igrača biti Daren Kejhil. Ovaj australijski stručnjak je tokom prošle sezone radio sa Simonom Halep, ali da upravo zbog dogovora sa našim igračem odlučio da ne produži saradnju sa Rumunkom.

Foto: Printskrin/prosport.ro
Foto: Printskrin/prosport.ro

Kejhil se bavio tenisom od 1985. do 1995. godine. Mnogo veće uspehe je ostvario kao trener, a u karijeri je, iz,eđu ostalih, radio sa Lejtonom Hjuitom, Andreom Agasijem i Endijem Marejem. - Mislim da su Novak i Boris imali veoma dobru saradnju. Šest Gren slemova tokom tri godine je veliki uspeh. Beker je doprineo da Novak postane mentalno i fizički jači. Boris je rekao dovoljno, ja više od toga neću komentarisati - rekao je Kejhil za rumunske medije.Kejhil je često ranije govorio biranim rečima o Novaku Đokoviću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track