ĐOKOVIĆ: Sa Endijem je uvek velika borba
Foto: AP

Masters u Parizu

ĐOKOVIĆ: Sa Endijem je uvek velika borba

Tenis -
Novak je od poslednjih deset susreta sa Škotom trijumfovao u sedam navrata.

Prvi teniser sveta Novak Đoković igraće za plasman u polufinale pariskog Mastersa protiv svog velikog prijatelja Endija Mareja.

Srbin je do mesta među osam najboljih stigao posle novog trijumfa u dva seta, ovoga puta protiv Gaela Monfisa (6:3, 7:6), dok je Škotlanđanin bio siguran protiv Grigora Dmitrova (6:3, 6:3).

Duel u Bersiju, koji neće startovati pre 19:30, biće 23. put u karijeri da se Novak i Endi sastaju, a Beograđanin vodi sa 14:8 u pobedama.

Ove godine sastajali su se tri puta, a sva tri duela Novak je rešio u svoju korist. Poslednji put je bio uspešniji u Pekingu (6:3, 6:4), pre toga je slavio u polufinalu US Opena (7:6, 6:7, 6:2, 6:4), dok je u seriju pobeda otvorio na mastersu u Majamiju (7:5, 6:3).

Đoković je od poslednjih deset susreta sa Marijem trijumfovao u sedam navrata.

Novak Đoković rekao je da je meč protiv Gaela Monfisa u osmini finala mastersa u Parizu bio težak i najavio novu veliku bitku sa Endijem Marejem za polufinale.

"Sa Endijem je uvek bitka na terenu, koja iziskuje veliki fizički napor, ali sam spreman za meč. Znam šta me očekuje. Igramo na sličnom nivou, on ima veliko samopouzdanje posle odlične igre u poslednjih mesec dana. Mislim da će trijumfovati onaj koji bude mirniji i ko fizički bolje odreaguje", rekao je Novak.

Program dana otvaraju Čeh Tomaš Berdih i Južnoafrikanac Kevin Anderson, dok posle okončanja tog duela na teren izlaze Kanađanin MIloš Raonić i Švajcarac Rodžer Federer. U poslednjem meču dana sastaće se Španac David Ferer i Japanac Kei Nišikori.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track