ĐOKOVIĆEVA PORUKA SVETSKIM NAUČNICIMA: Pratite Tesline ideje i vrednosti
Foto: Fonet

Oglasio se

ĐOKOVIĆEVA PORUKA SVETSKIM NAUČNICIMA: Pratite Tesline ideje i vrednosti

Tenis -
Teslina poruka je da su tri stvari bitne: pitanje hrane, kojom energijom nahraniti gladne, kako uništiti energiju zla i patnje u kojim aprolazi čovekov život i pitanje suštine svetlosti u kosmosu, napisao je prvi teniser sveta

Najbolji svetski teniser, Novak Đoković, obratio se pismom svetskim naučnicima koji će biti na Kongresu u Beogradu pod imenom “Nikola Telsa” istakavši da treba da slede Teslinu viziju vrednost.

Čak 30 eminentnih predavala i 500 naučnika okupiće se u Beogradu a pismom im se obratio Srbin koji je posle Tesle najpoznatiji u svetu.

"Žao mi je što su zasluge i priznanja tokom njegovog života bile manje nego što je zaslužio. Voleo je ceo svet i želeo je da ljudi imaju pristup njegovim otkrićima".

"Kada su ga pitali da li je ljut na ljude što su mu ukrali neke ideje Tesla je rekao da nije već da mu je žao što nisu imali svoje ideje."

"Teslina poruka je da su tri stvari bitne: pitanje hrane, kojom energijom nahraniti gladne, kako uništiti energiju zla i patnje u kojim aprolazi čovekov život i pitanje suštine svetlosti u kosmosu. Sve što je činio bilo je traganje za njima", napisao je Novak u pismu.Kurir sport / Politika

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track