ĐOKOVIĆ: Federer je uvek veliki izazov
Foto: Reuters

Finale turnira u Dubaiju

ĐOKOVIĆ: Federer je uvek veliki izazov

Tenis -
Biće to njihov 37. međusobni okršaj, a Švajcarac je za sada uspešniji i vodi sa 19:17

DUBAI - Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je posle pobede nad Tomašem Berdihom da je znao da neće imati lak posao čak i nakon superiorno dobijenog prvog seta.

Srpski as izborio je plasman u finale turnira u Dubaiju savladavši Čeha sa 6:0, 5:7, 6:4, a meč je obeležen njegovom briljantnom partijom u prvom setu, kada osmom teniseru sa ATP liste nije prepustio nijedan gem.

"Čak i posle prvog prvog seta, koji je išao na perfektan način i kada sam igrao veoma dobro, znao sam da meč nije završen. Samo sam hteo da ostanem na tom nivou, ali bilo je teško", izjavio je Đoković posle dvosatnog, jubilarnog 20. međusobnog okršaja i 18. pobede nad Berdihom.

"Imao sam mnogo neiznuđenih grešaka u nastavku. U trećem setu nisam baš sjajno kontrolisao lopticu, ali nekako sam uspeo da se držim", kazao je Đoković, koji se u borbi za titulu sutra sastaje sa Rodžerom Federerom.

Biće to njihov 37. međusobni okršaj, a Švajcarac je za sada uspešniji i vodi sa 19:17.

"Kada igrate protiv Rodžera, to je uvek veliki izazov. Ako želite da osvojite turnir morate da igrate najbolji tenis, posebno protiv njega u finalu, a naročito ovde. Osećam da mu odgovara ova vrsta podloge i da će igrati najbolje što može", zaključio je Đoković, koji u Dubaiju juri petu titulu, a ukupno 50. u karijeri.

Berdih je ocenio da nije imao sreće, ali je priznao da je Đoković zasluženo pobedio.

"Nisam bio srećnik, međutim, uprkos tome mogu naći par stvari koje su pozitivne, kao i negativne. Bio je to neizvestan duel, ali tako je kako je. Pokušavao sam da steknem šansu za trijumf, ali na kraju ipak nisam uspeo", rekao je češki teniser.

Finale ATP turnira u Dubaiju između Đokovića i Federera na programu je u subotu od 16 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track