EVO ŠTA JE REKAO O ENGLEZIMA: Armenulić zbog Noleta citirao Nikolu Pašića
Foto: Fonet

Ogorčen ponašanjem domaćina Vimbldona

EVO ŠTA JE REKAO O ENGLEZIMA: Armenulić zbog Noleta citirao Nikolu Pašića

Tenis -
Ono što su Novaku radili tokom finala i ovo što mu putem medija rade ovih dana prevazilazi granice dobrog ukusa. Njihovoj histeriji nema kraja, kaže Armenulić

Legendarni srpski teniski stručnjak Radmilo Armenulić javio se redakciji Kurira ogorčen pisanjem novinara Gardijana Stjuarta Heritejdža, koji je dan ranije u kolumni ocrnio Novaka Đokovića i Serenu Vilijams tvrdnjama da ne znaju da plešu.Izvesni engleski novinarčić nije birao reči kada je vređao Novaka i Serenu, a mržnju i frustriranost srpskim teniserom nije mogao da sakrije pa ga je nazvao "Zlim Novakom koji bezuspešno pokušava da imitira Džona Travoltu".Ovakvi komentari i navodi naterali su jednog gospodina od manira Radmila Armenulića da kaže mišljenje o svemu što se događa poslednjih dana, odnosno od nedelje, kada je Novak Đoković u finalu Vimbldona zbrisao Rodžera Federera i treći put osvojio cenjeni turnir"Englezi bi što pre trebalo da iz svog rečnika izbace reč "fer-plej" jer oni više ne znaju šta ona znači. Ono što su Novaku radili tokom finala i ovo što mu putem medija rade ovih dana prevazilazi granice dobrog ukusa. Njihovoj histeriji nema kraja. Ne znam samo kako je jedan ugledni list kao što je Gardijan mogao da dozvoli nekom tamo novinaru da na takav potcenjivački i bezobrazan način piše o Novaku i Sereni", rekao je za Kurir Radmilo Armenulić.

Radmilo Armenulić, Foto: Nemanja Pančić
Radmilo Armenulić, Foto: Nemanja Pančić

Cenjeni teniski stručnjak kaže da su Englezi odavno izgubili kompas i da ne može da razume njihovu mržnju prema Srbima."Naš veliki državnik Nikola Pašić početkom prošlog veka rekao je srpskom narodu "Kad se dete rodi, naučite ga da mrzi Engleze"! I tada su nam nešto slično radili, a očigledno je da se Pašićeve sumnje obistinjuju 100 godina posle. Zato se pridružujem Pašiću! Posle svega što su nam uradili u politici i što nam rade u sportu, na prste jedne ruke mogu se danas u Srbiji izbrojati oni koji vole Engleze. Lično, kod Engleza cenim samo filmove i njihove glumce. Za njihovu politiku prema Srbima ne mogu reći ništa dobro.Radmilo Armenulić smatra da će finale Vimbldona između Novaka Đokovića i Rodžera Federera ući u anale teniske igre, ali ne u pozitivnom smislu."Nije Nole kriv što Marej ne može ništa da uradi na Vimbldonu. On će verovatno ponovo osvojiti Vimbldon kad Nole bude odustao, a to će biti nikada. Gledao sam finale i onakvu frustriranost i mržnju prema Novaku do sada nikada nisam video. Onaj što je držao ukrštene palčeve je za Kovin, a ne za svečanu ložu. Takvo veštičarenje nisam video nikada u životu, a imam godina. Toliko su navijali protiv Noleta da su jedan najveći teniski turnir pretvorili u nešto što ne liči na svetkovinu. Englezi duguju veliko izvinjenje Novaku Đokoviću i zbog toga bi trebalo da mu podignu spomenik na ulazu u Vimbldon", rekao je Armenulić, koji je poručio da će se lično angažovati da Novak Đoković u dogledno vreme za života dobije muzej i spomenik u centru Beograda.

Katastrofalni uslovi: Čeka nas pakao u ArgentiniRadmilo Armenulić otkriva za Kurir da se čuo sa selektorom Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdanom Obradovićem koji mu je rekao da su uslovi za igru u Buenos Airesu katastrofalni."Boća mi je rekao da su Argentinci prepravili neki hangar i od njega napravili teren. Znam da je tamo neprijatno igrati i to sam mu i rekao. Žalio mi se i na osvetljenje. Sve je tamo pripremljeno da ne dobijemo. Biće toliko bučno da ćemo morati da kažemo - Hvala, ne možemo više! Biće nam jako teško! Boća je na ispitu jer mora odrediti drugog igrača pored Viktora Troickog. Tu će mu Janko Tipsarević biti od velike pomoći. Ja bih stavio Krajinovića pre Lajovića, ali sam siguran da će Obradović doneti najbolju odluku", poručio je Armenulić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track