FED KUP: Aleksandra Krunić pobedila, Srbija ostala u Svetskoj grupi
Foto: Tanjug

Paragvaj savladan u Novom Sadu

FED KUP: Aleksandra Krunić pobedila, Srbija ostala u Svetskoj grupi

Tenis -
Drugog dana takmičenja Ivana Jorović poražena od Veronike Sepede Rojg, ali je Aleksandra Krunić savladala Monserat Gonzales i donela Srbiji treći, odlučujući poen

Reprezentacija Srbije igraće sledeće godine u Svetskoj grupi II FED kupa, jer je u borbi za opstanak savladala Paragvaj u Novom Sadu - 4:1.

Posle prvog dana takmičenja, u subotu, domaćin je vodio 2:0, a danas je prvo Ivana Jorović izgubila je od Veronike Sepede Rojg (6:3, 2:6, 1:6) čime su gošće smanjile rezultat na 2:1, ali je treći, odlučujući poen Srbiji donela Aleksandra Krunić deklasiravši Monserat Gonzales - 6:0, 6:2.

Na kraju, u duelu parova koji nije imao rezultatski značaj Ivana Jorović i Aleksandra Krunić pobedile su Veroniku Kepede Rojg i Monserat Gonzales 6:1, 6:4.

Ivana Jorović, najmlađa srpska reprezentativka, debitovala je u FED kupu ove godine i u singlu dobila oba prethodna meča, protiv Hrvatice Ane Konjuh i Mađarice Alme Dalfi. Sada je upisala i prvi poraz.

Mlada Srpkinja, koja će 3. maja proslaviti punoletstvo, dobro je počela duel sa prvim reketom Paragvaja i prvi set rešila u svoju korist - 6:3. Međutim, 166. teniserka sveta Sepede Rojg se zatim "digla", kod 285. igračice sa WTA liste Ivane Jorović je usledio "pad", pa je Paragvajka napravila preokret. Ivana je imala više direktnih poena (25-21), ali i mnogo više neiznuđenih grešaka (51-26), što je i presudilo. Meč je trajao dva sata i tri minuta.

Inače, prvobitno je trebalo da današnji meč sa Sepede Rojg igra najbolja srpska teniserka Ana Ivanović, ali je selektor Tatjana Jačmenica odlučila da na teren izađe Ivana Jorović.

U duelu 77. teniserke sveta Aleksandre Krunić i 225. Monserat Gonzales nijednog trenutka se nije postavljalo pitanje pobednika. Ogromna razlika u kvalitetu je došla do izražaja, pa je 22-godišnja Srpkinja rođena u Moskvi posao završila za 50 minuta prepustivši protivnici samo dva gema. Time je stavljena tačka na ovaj okršaj Srbije i Paragvaja.

"Nisam imala tremu, jer sam juče probila led. Trudila sam se da se ne istrošim pshički, skoncetrisala sam se da uradim posao što najbolje mogu i uspela i tome. Imam još puno da radim, ali ovo svakako predstavlja uspeh za mene i daje mi dosta na samopuzidanju, jer nisam imala uspešnu seriju u SAD", rekla je Krunićeva.

Podsetimo, u subotu, prvog dana takmičenja, Aleksandra Krunić je savladala Veroniku Sepede Rojg - 6:1, 6:3, a Ana Ivanović jke deklasirala Monserat Gonzales - 6:2, 6:0.

Selektor Srbije Tatjana Ječmenica rekla je da je zadovoljna zbog ostanka u Svetskoj grupi II FED kupa i poručila da predvođen Anom Ivanović i Jelenom Janković nacionalni tim može da ponovi uspeh iz 2012. godine kada je igrao finale ovog takmičenja.

"Mnogi su nas otpisivali kada smo početkom godine počeli da se okupljamo, napravili smo veliko iznenađanje i rezultat, nadam se da nećemo tu da stanemo. Smeši nam se blistava budućnost, sigurno da uz dve najbolje teniserke možemo ponovo da igramo finale FED kupa", rekla je Ječmenica posle meča u Novom Sadu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track