FILIP KRAJINOVIĆ ZA KURIR: Novak ne može da me dobije već pet godina!
Foto: Marina Lopičić

Novak Đoković ima negativan skor samo sa dvojicom tenisera iz svetskih top 100

FILIP KRAJINOVIĆ ZA KURIR: Novak ne može da me dobije već pet godina!

Tenis -
Moja pobeda nad Novakom, tačnije njegova predaja na Srbija openu, uspomena mi je za ceo život, poručio za Kurir mladi srpski teniser

Najbolji teniser na svetu Novak Ðoković ima negativan skor samo s dvojicom igrača, zemljakom Filipom Krajinovićem i Ivom Karlovićem iz Hrvatske.Ðoković protiv 99. tenisera sveta Filipa Krajinovića ima jedan poraz, pošto mu je 2010. godine predao četvrtfinalni meč na Srbija openu na Dorćolu zbog zdravstvenih problema.- To mi je uspomena za ceo život! Nole ne može da me dobije već pet godina. Ha-ha! Šalim se, naravno, ishod tog meča došao je kao splet okolnosti. Novak je tad bio povređen, pa je morao da mi preda meč u četvrtfinalu. Mislim da je imao neku alergiju - rekao je za Kurir Filip Krajinović, a onda otkrio:- Mi srpski teniseri imamo našu grupu na Vocapu. Tu se redovno dopisujemo. Kad sam video vest za mene i Noleta, odmah sam je stavio na grupu. Posle toga sam napisao: „Ako neko želi da pobedi Noleta, imam taktiku.“ Naravno, uz smajlija. Novak još nije odgovorio, na odmoru je i uživa sa porodicom.

Ipak veliki prijatelji... Novak Đoković i Filip Krajinović
Ipak veliki prijatelji... Novak Đoković i Filip Krajinović

Filip Krajinović nalazi se u Srbiji, počeo je sa treninzima, jer želi maksimalno spreman da uđe u novu sezonu. Njegov odnos s Novakom je poseban.- Svi mi u Srbiji treba da budemo srećni što imamo Novaka Ðokovića! Svaki savet koji mi je dao mnogo mi je značio. Mogu bez problema da kažem da je nama mlađima u Dejvis kup reprezentaciji uzor i idol! Volim da budem s njim na istom turniru. Tad treniramo zajedno i trudim se da upijam sve ono što mi govori. Niko ne pomaže kao Nole.Filipu Krajinoviću teniski stručnjaci predviđali su sjajnu seniorsku karijeru, ali on ipak nije uspeo da je ostvari.- Nisam uradio ono što se od mene očekivalo. Bilo je tu povreda i dosta privatnih problema. Međutim, mlad sam, imam 23 godine. Igraću tenis još najmanje deset godina. Nije kasno za mene. Moj cilj za narednu sezonu je da uđem među 50 najboljih na svetu - navodi Krajinović.

Div sa ŠalateKARLOVIĆ VODI SA 2:1 PROTIV NOLETAHrvatski teniser Ivo Karlović igrao je tri meča s Novakom Ðokovićem i uspeo je da ga dobije dva puta. Srpski teniser je prošle nedelje u šali rekao da će s „divom sa Šalate“ morati „malo da popriča o tome“ pre turnira u Dohi sledeće godine. U Kataru ove godine Karlović je slavio sa 6:7, 7:6, 6:4. Hrvat je bio bolji i u Madridu 2008, kad je pobedio sa 7:6, 7:6. Ðoković je trijumfovao u Hamburgu 2008. sa 7:6, 6:3.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track