(FOTO) NJIHOVE MEČEVE MUŠKARCI JEDVA ČEKAJU: Upoznajte najlepše teniserke planete
Foto: Reuters

Nemaju konkurenciju

(FOTO) NJIHOVE MEČEVE MUŠKARCI JEDVA ČEKAJU: Upoznajte najlepše teniserke planete

Tenis -
na listi su igračice za koje možda nikada niste čuli, ali i Marija Šarapova i Ana Ivanović

Tenis je sport glamura, a teniserke su uglavnom lepo građene, što je dodatni podsticaj za njih da mogu da eksperimentišu sa odećom tokom mečeva. Neke od njih se izdvajaju izgledom kako na terenu, tako i van njega.

Klara Kukalova je 33-godišnja Čehinja sa prebivalištem u glavnom gradu svoje domovine, Pragu. Trenutno je na 100. poziciji WTA listi, a najviši plasman bilo joj je 20. mesto, pre dve godine u aprilu. Do sada je u karijeri osvojila tri WTA i četiri ITF titule sa ukupnim skorom od 475 pobeda i 392 poraza. Može se reći da se lepo obezbedila za budućnost pošto je tokom 16-godišnje karijere zaradila skoro 4 miliona dolara.

Ruskinja Marija Kirilenko u poslednje vreme se ne nalazi na radarima teniskih zaljubljenika, igra joj je u silaznoj putanji, a renking joj je prilično dramatičan – nalazi se na 233. mestu WTA liste. Rođena u Moskvi, ova 28-godišnja lepotica u karijeri je šest puta dizala pobednički pehar, a svota koju je zaradila je poprilična – sedam milona dolara. Da podsetimo, najbolje je bila plasirana 10. juna 2013. godine kada je bila deseta teniserka sveta.

Za Amandin Hese većina verovatno nije ni čula, a to je zato što ova 22-godišnja Francuskinja tek čeka na najveći uspeh u karijeri. Ova lepa devojka još uvek nije osvojila nijedan trofej u karijeri, ali ima tri ITF titule. Četvrt miliona dolara koje je zaradila nije zanemarljiva suma, bilans pobeda i poraza joj je 177/155, a nalazi se na 215. poziciji na svetu.

Rumunka Sorana Kirstea je bliska sa našom najboljom teniserkom Anom Ivanović i može se reći da su nerazdvojne na turnirima na kojima zajedno nastupaju. Ipak, to i nije toliko često pošto je ova 23-godišnjakinja 191. na WTA listi. Do sada je u karijeri osvojila tek jednu titulu, ali sa zaradom od tri miliona dolara lepa Rumunka može itekako da bude zadovoljna.

Sanja Mirza je jedna od najpopularnijih sportistkinja iz Indije, a baš zbog nje tenis je doživeo veliku ekspanziju. Ona je prvoplasirana u dubl konkurenciji na WTA listi, a ušla je u istoriju kao najbolje plasirana Indijka ikad u singlu – 2007. je bila 27. na listi.

Zgodnu 25-godišnju Dankinju Karolinu Voznijacki mnogi svrstavaju u red najatraktivnijih sportistkinja današnjice. Nalazi se na 5. mestu WTA liste. Sa plavom kosom i svetlom puti klasična je predstavnica ženske lepote skandinavskih zemalja, a poprilično je uspešna sportom kojim se bavi pošto je u karijeri do sada osvojila 23 turnira. Njen budući suprug će osim njene lepote moći da uživa i u raskalašnom životu pošto Karo na bankovnom računu do sada ima dvadeset miliona zelenih novčanica i to samo od turnira.

Aranča Rus je predstavnica Holandije na WTA liste, ali se ne može pohvaliti visokom pozicijom pošto se nalazi na 265. mestu. Ova 25-godišnja lepotica još uvek nije uspela da bude najbolja na nekom turniru u profesionalnoj konkurenciji. Ipak, ono čime se može podičiti jeste atraktivan izgled i lepota zbog koje se i nalazi na našoj listi teniserki koje se izdvajaju od drugih.

Marija Šarapova jedna je od naujspešnijih teniserki u ovom veku. U karijeri je u singl konkurenciji osvojila 35 titula, a ista cifra se pojavljuje kada je u pitanju zarada – 35 miliona dolara. Ruskinja je u vezi sa bugarskim teniserom Grigorom Dimitrovim.

The parks in #London on a summer day. #HelloSunshine

A photo posted by Maria Sharapova (@mariasharapova) on Jun 25, 2015 at 7:09am PDT

Eženi Bušar je kanadska lepotica koja na Instagramu ima više od 460 hiljada pratilaca, koje svakog dana zabavlja kratkim video snimcima i lepim fotografijama. Ona drži 12. mesto na WTA listi, ali se nalazi u katastrofalnoj formi pošto je izgubila u osam od prethodnih devet mečeva. To nije ni prineti prošlogodišnjim rezultatima kada je ova 21-godišnjakinja igrala u finalu Vimbldona, kao i u polufinalima Rolan Garosa i Australijan opena.

About last night... Thank you @ralphlauren. #wtaparty

A photo posted by Genie Bouchard (@geniebouchard) on Jun 26, 2015 at 8:14am PDT

Bilo subjektivno ili ne, ipak, Ana Ivanović se našla na listi. Već desetak godina otkako je zaigrala u profi konkurenciji Beograđanka se nalazi na svim listama najlepših teniserki sveta. Ustvari, ne samo teniserki, već je i na listama najlepših žena sveta. Ivanovićeva se nalazi na 7. mestu WTA liste, u karijeri je osvojila 15 titula, a zarada od 14 miliona dolara čini je jednom od najbogatijih Srpkinja.

Ready for #wtalinz players party. Ballet night.... Black swan!

A photo posted by Ana Ivanovic (@anaivanovic) on Oct 6, 2014 at 12:41pm PDT

U vezi je sa fudbalerom minhenskog Bajerna Bastijanom Švajnštajgerom, a Nemac joj je bio glavna podrška na Rolan Garosu kada je Ana dogurala do polufinala. Sve češće se spekuliše da bi njih dvoje uskoro mogli da stanu na „ludi kamen”, a u prilog tome govori i fotka sa gala večere u Londonu gde se naša igračica pojavila sa prstenom za koji se pretpostavlja da je verenički.

Ana Ivanovic flashed an impressive ring at pre-Wimbledon party to spark rumours on Bastian Schweinsteiger engagement pic.twitter.com/JNuY23tF8q

— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) June 25, 2015

Kurir sport / Dnevno .rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track