(FOTO) ŽESTOKA PROZIVKA: Dopingovani Nadal na naslovnici Šarli ebdoa?
Foto: AP

Nemaju milosti

(FOTO) ŽESTOKA PROZIVKA: Dopingovani Nadal na naslovnici Šarli ebdoa?

Tenis -
Na naslovnoj strani poznatog lista našla se karikatura tenisera koji koristi nedozvoljena sredstva, a reklo bi se da je reč o Nadalu

PARIZ - Satirični list "Šarli ebdo" objavio je na naslovnoj strani karikaturu tenisera koji koristi doping, a slika neodoljivo podseća na Španca Rafaela Nadala.

Podsetimo, italijanski mediji su prošle godine žestoko optužili španskog tenisera da koristi nedozvoljena sredstva. Naime, dok se oporavljao od povrede leđa španac je koristio PRP metodu (Platelet rich plasma), odnosno terapiju Stem ćelijama koja se smatra dopingom u Italiji.

Nadal je za španske medije odbacio optužbe."Ne verujem da je to doping. Nemam sve informacije, ali na kraju mi moramo da se vodimo globalnim standardima, a ne samo italijanskim ili španskim", rekao je tada Nadal.

Francuski satirični magazin već godinama izaziva skandale sa religiozno-kritičkim karikaturama. Satirični časopis je uvek iznova sa naslovnim stranama i karikaturama izazivao pometnju u francuskoj javnosti. Zato je često bio meta napada. Podsetimo, sedmog januara u tragičnom napadu terorista na redakciju ovog lista život je izgubilo 12 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track