HRVATI SE SVETE ZBOG ČILIĆA: Evo kako su ocrneli našeg Novaka Đokovića!
Foto: Printskrin

Bolje da analiziraju svoje sportiste

HRVATI SE SVETE ZBOG ČILIĆA: Evo kako su ocrneli našeg Novaka Đokovića!

Tenis -
Hrvatski portal piše da je Novak vređao navijače, protivnike i da je preteranim gestikuliranjem nakon trijumfa namerno provocirao publiku

ZAGREB - Jedan od najpoznatijih hrvatskih portala "Index" analizirao je zašto publika ne voli najboljeg tenisera sveta - Novaka Đokovića.

Hrvati ističu da je publika pokvarila Novaku slavlje na Artur Ešu. Iako naglašavaju da je ponašanje Amerikanaca bilo ružno i razočaravajuće, ipak u nastavku teksta navode da je Đoković sam kriv što ga publika ne podnosi.

Hrvatski portal piše da je Novak čestim predajama na početku profesionalne karijere i provociranjem suparnika počeo da gubi navijače. Naglašavaju da je sve počelo upravo na US openu kada se Novak našao na udaru Endija Rodika, koji je pred meč sa Srbinom izjavio:

"Leđa i kuk? Grčevi? Ptičija groznica... SARS... Prehlada i kašalj... On ili je teniser koji simulira ili je najhrabriji čovek na svetu", rekao je Rodik.

Hrvati dodaju da dok je Novak bio "večito treći" nije predstavljao problem navijačima Nadala i Federera. Međutim, kad je počeo da ih pobeđuje milioni navijača su počeli da ga mrze.

Što su ga više mrzeli i to pokazivali na turnirima, Đoković im je davao sve više povoda za takvo ponašanje, navodi se u tekstu.

Ističu da je Novak proteklih godina vređao navijače, i svoje i protivničke, da je vređao rivale na terenu i da je konstantno preteranim gestikulacijama i slavljima provocirao publiku nakon trijumfa.

Uzalud mu pevanje, imitiranje i zabavljanje navijača, jer ga Zapad nikada neće prihvatiti - zaključuju Hrvati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track