JELENA JANKOVIĆ ZA KURIR: Kažu da sam zgodna, a baš sam se ugojila!
Foto: Marina Lo

Ekskluzivni intervju: Kurir na treningu naše teniserke

JELENA JANKOVIĆ ZA KURIR: Kažu da sam zgodna, a baš sam se ugojila!

Tenis -
Teniserka priznala da je poslednja dva meseca imala tešku povredu leđa i da je zbog toga bila vezana za krevet, što je uticalo da dobije koji kilogram
1 / 3 Foto: Marina Lo

Srpska teniserka Jelena Janković u intervjuu za Kurir priznala je da se poslednja dva meseca ugojila nekoliko kilograma, jer je imala tešku povredu leđa, zbog čega je bila vezana za kuću i krevet.

Kako se sada osećaš?- Mnogo bolje. Dva meseca nisam imala nikakvu aktivnost, čak su mi i mišići atrofirali. Za taj period sve sam izgubila, kao da se nikad nisam bavila tenisom i sportom. Prosto neverovatno kako se sve to brzo izgubilo. Samo sam ležala i uživala u svim vrstama hrane i omiljenim čokoladicama. Dobila sam nekoliko kilograma, što se vidi iz priloženog. Sada moram da radim naporno da bih oslabila, ali ne ide lako - istakla je Jankovićeva prilikom naše posete na njenom treningu u Beogradu.

Povratak posle najduže pauze... Jelena u Beogradu
Povratak posle najduže pauze... Jelena u Beogradu

Na konstataciju da se to ne primećuje, Jeca se slatko nasmejala i dodala:- To se vama čini, svi muškarci mi kažu da dobro izgledam, ali se ja tako ne osećam. Ne volim što sam se ugojila, pogotovo zato što vidim da se teško krećem na terenu. Nema mi druge nego da što više treniram, verujem da ću se polako vratiti u formu. Želim još nekoliko godina da budem u vrhu, ali telo sve teže podnosi napore.Da li si razmišljala da kažeš zbogom tenisu zbog teške povrede leđa?- Ova pauza mi je bila najduža u mojih 13 ili 14 godina profesionalne karijere. Kroz glavu mi je svašta prolazilo, mislila sam da više neću moći da se vratim na stari nivo. Međutim, sada verujem u sebe i biće mnogo bolje kako sezona bude odmicala.

Kakve su šanse da i po završetku igračke karijere ostaneš u tenisu?- Ne vidim sebe u toj ulozi. Nisam taj tip, to me ne privlači. Možda odigram neki meč za veteranke na nekom turniru, čisto da me mine želja. Želim da se posvetim sebi, porodici. Imam i nekih drugih afiniteta, ima poslova koji me zanimaju, ali o tome ću razmišljati kad završim profesionalno igranje tenisa.

Kaže da mora da smanji čokoladije u ishrani... Jelena na treningu
Kaže da mora da smanji čokoladije u ishrani... Jelena na treningu

Da li ponovo možemo da te vidimo u Fed kupu?- Trenutno nisam spremna, a i treba pružiti šansu mlađima. Želim im svu sreću u kvalifikacijama, pa ako se plasiraju, da im u narednim mečevima pomognem. Mislim da naše igračice imaju dobar tim oko sebe.

Vreme u BeograduKAO BABA SAM, ZASPIM U OSAMKako provodiš dane u Beogradu?Samo spavam. Kad dođe veče, već razmišljam o krevetu. Zaspim kao stare bake, u osam ili devet, a ustanem sabajle, u pet ili šest. I tako ukrug. Sve planiram da izađem negde, ali nikako da to i uradim. Provodim vreme s porodicom, punim baterije, jer već za nekoliko dana napuštam Srbiju. Idem na turnir u Dubai.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track