KAD JE ŠVAJNI TU: Ana Ivanović lako do drugog kola Vimbldona
Foto: Reuters

Vimbldon

KAD JE ŠVAJNI TU: Ana Ivanović lako do drugog kola Vimbldona

Tenis -
Ana će u drugom kolu igrati protiv Amerikanke Betani Matek-Sands, koja je, takođe, sa 2:0 pobedila Alison van Ujtvank iz Belgije
1 / 6 Foto: Reuters

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo Vimbldona, pošto je u prvoj rundi savladala Kineskinju Ji Fan Si sa 2:0, po setovima 6:1, 6:1.

Ana Ivanović će u drugom kolu igrati protiv Amerikanke Betani Matek-Sands, koja je, takođe, sa 2:0 pobedila Alison van Ujtvank iz Belgije.

Srpska teniserka, sedmi nosilac na Vimbldonu, odlično je počela meč, koji je sa tribina pratio njen dečko, fudbaler Bajerna i nemački reprezentativac Bastijan Švajnštajger, pa je vrlo brzo, uz dva brejka, povela sa 5:0. Do kraja prvog seta ona je protivnici prepustila samo jedan gem, pa je posle 25 minuta igre povela sa 1:0.

Ivanović je u istom ritmu počela i drugi set - napravila je dva brejka i povela sa 3:0. Iako je Kineskinja, 176. teniserka na WTA listi, u četvrtom gemu oduzela servis srpskoj teniserki, nju to nije poremetilo, pa je već u narednom uzvratila istom merom (4:1).

Sedma teniserka sveta je potom lako osvojila još dva gema i plasirala se u drugu rundu trećeg grend slem turnira u sezoni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track