KONAČNO: Janko Tipsarević se vraća na teren, igra u Majamiju u dublu sa Đokovićem
Foto: Fonet

Posle godinu i po pauze

KONAČNO: Janko Tipsarević se vraća na teren, igra u Majamiju u dublu sa Đokovićem

Tenis -
Agonija je završena za nekada osmog tenisera sveta

Srpski teniser Janko Tipsarević vraća se na teren posle godinu i po oporavka od povrede i bolesti!

Tipsarević će igrati na turniru Masters serije u Majamiju u dublu sa Novakom Đokovićem.

Janko Tipsarević je više puta u prethodnom periodu najavljivao da se vraća tenisu, ali bi se njegov povratak na ATP tur svaki put izjalovio. Zato ne čudi što su pred start turnira u Floridi dolazile oprečne informacije. Srpski mediji objavili su da se 30-godišnji Beograđanin vraća "u vatru" u Majamiju, ali kada je obavljen žreb za singl, u njemu nije bilo Tipsarevića. Sam teniser se nije oglašavao, pa je sve bilo pokriveno velom tajni, iako se znalo da je sa porodicom otputovao u Majami. Međutim, kada je obavljen žreb za muški dubl, u "kosturu" se pojavilo ime Janka Tipsarevića.

Srpski tandem će u prvom kolu igrati protiv švedsko-austrijske kombinacije Robert Lindšted - Jirgen Melcer. Ukoliko preskoče prvu prepreku Janko i Novak će na megdan najboljem svetskom dublu, američkoj braći Brajan, ako se ne dogodi senzacija i Bob i Majk ne ispadnu u prvoj rundi od Nemca Bendžamina Bekera i Amerikanca Skota Lipskog.

Još nije poznato kada će se nekada osmi teniser sveta vratiti takmičenju u singlu. Poznato je, međutim, da je njegova pozicija na ATP listi "neaktivna", što zapravo znači da je njegov plasman "zamrznut", odnosno da će se naći negde oko 50. mesta, gde je bio pre pauze.

Podsetimo, Janka je još od oktobra 2013. mučila povreda pete. Kasnije mu je konstatovan, a zatim i operisan tumor na peti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track