MAREJ: Voleo bih da mi Dejvis kup bude podsticaj kao Novaku
Foto: Reuter

Pun samopouzdanja

MAREJ: Voleo bih da mi Dejvis kup bude podsticaj kao Novaku

Tenis -
Najbolji britanski teniser Endi Marej rekao je danas da bi voleo da posle osvajanja Dejvis kupa krene stazom Novaka Djoković i niže uspehe, kao što je srpski teniser uradio posle osvajanja "salatare" 2010. godine

Marej je minulog vikenda protiv Belgije doneo Britancima prvu titulu u Dejvis kupu posle 79 godina osvojivši sva tri poena.

"Pokušaću naredne godine da mu pariram koliko je to u mojoj moći. Osvajanje Dejvis kupa dalo mi je samopouzdanje i to je odličan kraj sezone za mene", rekao je Marej, a prenosi agencija AFP.

Marej je poručio da ne žali što je igranje za reprezentaciju stavio ispred sezone na ATP turu, pošto je odigrao svih 11 mečeva za Veliku Britaniju u Dejvis kupu.

"Pobednički poen protiv Gofana bio mi je jedan od najemotivnijih trenutaka u životu. Čak bolji nego posle osvajanja Vimbldona. Zaista sam uživao i ponosan sam što sam bio deo reprezentacije. Svi smo uložili mnogo napora kako bismo bili uspešni, prvi smo posle skoro 80 godina i ko zna kada ćemo to ponoviti", zaključio je drugi reket sveta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track