MLADI HRVAT ISKREN: Prija mi poređenje sa Novakom Đokovićem, ali i pritiska
Foto: Tanjug

Borna Ćorić od svitanja do sumraka

MLADI HRVAT ISKREN: Prija mi poređenje sa Novakom Đokovićem, ali i pritiska

Tenis -
Talentovani hrvatski teniser izjavio da mu godi kada ga porede sa prvim reketom sveta i priznao da ga je Troicki pobedio jer je bolje fizički pripremljen

Mladi hrvatski teniser Borna Ćorić rekao je posle poraza od Viktora Troickog da nije presudilo iskustvo srpskog tenisera, nego bolja fizička pripremljenost.

“Stao sam na 2:0 i 2:0, do tada sam igrao skoro savršeno. Ne sećam se kad sam bolje igrao. Mislim da je to bilo bolje nego nedavno kad sam pobedio Mareja, jer sam sad bolje servirao. Posle sam promašio dva-tri voleja, osetio sam fizičke probleme i više nisam mogao da pariram. Viktor je to osetio i iskoristio, svaka mu čast na tome. Mislim da nije presudilo iskustvo, već Viktorova fizička snaga”, izjavio je Ćorić posle meča.

Troicki je savladao Ćorića 3:2 u setovima i doneo Srbiji vođstvo od 2:0 posle prvog dana meča Svetske grupe Dejvis kupa.

Ćorić je poput reprezentativnog kolege Mata Delića iskoristio priliku da zahvali publici u Kraljevu na sjajnom dočeku.

“Svaka čast publici, i ja sam bio izenađen. Publika je pokazala poštovanje prema nama i mi to jako cenimo”, naveo je Ćorić.

Prema njegovim rečima, ne smetaju mu poređenja sa Novakom Đokovićem, naprotiv.

“To mi godi, mada i malo vuče pritisak, ali ako hoću u TOP 5 ili TOP 10 moram da se izborim s tim”.

Ćorić je realno ocenio da je teško da Hrvatska napravi preokret pri vođstvu Srbije sa 2:0.

"Teško možemo do preokreta. Imali smo male šanse i pre meča, sad su minimalne, ali sigurno se nećemo predati. Nadam se da će naš dubl odigrati dobro, mislim da ipak imamo neke šanse", zaključio je Ćorić.

Hrvatski selektor Željko Krajan smatra da njegov glavni adut nije mogao u susretu sa Troickim da fizicki zadrži nivo igre.

"S druge strane, Viktor je imao i taj psihološki moment da nije bio problem izgubiti, jer Srbija ima Novaka i opet su favoriti. Kad je Viktor preuzeo igru, nije bilo povratka. Sutra je novi dan, priželjkivali smo 1:1, ali mislim da imamo šanse u dublu", rekao je Krajan istakavši da su svi u hrvatskom timu prezadovoljni atmosferom u kraljevačkoj Hali sportova.

"Još jednom se zahvaljujemo. Očekivali smo to, ali opet smo se plašili nekih incidenata. Stvarno respekt za domaću publiku. Mislim da bi isto bilo i kod nas. Tenis nije fudbal, drugačiji je sport, pravila su strožija i publika je to znala", kazao je Krajan.

Pobedom Troickog nad Ćorićem reprezentacija Srbije povela je protiv Hrvatske sa 2:0 i na korak je od plasmana u četvrtfinale Dejvis kupa.

U subotu je na programu meč dublova u kojem Nenad Zimonjić i Viktor Troicki igraju od 14 sati protiv Franka Škugora i Marina Draganje, a u nedelju, poslednjeg takmičarskog dana, od 13 sati sastaju se Đoković - Ćorić, a potom Troicki - Delić.

Plasman u četvrtfinale Dejvis kupa izboriće reprezentacija koja zabeleži tri pobede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track