MONFIS DEKLASIRAO FEDERERA: Francuska izjednačila u finalu Dejvis kupa
Foto: REUTERS

Borba za salataru

MONFIS DEKLASIRAO FEDERERA: Francuska izjednačila u finalu Dejvis kupa

Tenis -
Tamnoputi teniser slavio je 6:1, 6:4, 6:3 i vratio meč na početak

Gael Monfis deklasirao je Rodžera Federera sa 6:1, 6:4, 6:3 i izjednačio je na 1:1 u pobedama u finalu Dejvis kupa između tenisera Francuske i Švajcarske. Monfis je u Lilu dobio Federera treći put u 11 međusobnih okršaja, a u subotu je na programu meč dublova.

Rodžer je zbog problema sa leđima predao finale završnog Mastersa u Londonu Novaku Đokoviću, a sada nije pružio nikakav otpor Monfisu.

Jedine brejk lopte u meču Federer je imao u prvom setu, i to pri zaostatku 3:1 – nije ih iskoristio, a Monfis je potom napravio još jedan brejk i ubedljivo osvojio prvi set.

U drugom i trećem setu videli smo skoro identičan scenario – Gael, koji se ’hranio’ energijom više od 27 hiljada ljudi u Lilu, servirao je fantastično, igrao je vrlo agresivno i sa lakoćom je osvajao gemove na svoj servis.

Švajcarac se nije dobro kretao, bekhend mu je bio izrazito nesiguran, pa je Monfis napravio brejk u drugom i dva brejka u trećem, čime je doneo veliko slavlje svom timu.

U prvom meču dana Vavrinka je u četiri seta pobedio Congu (6:1,3:6, 6:3, 6:2).

Francuska ’juri’ svoju desetu titulu u Dejvis kupu, prvu od 2001. godine, a Švajcarska još nema trofej – 1992. godine u finalu je bolja bila selekcija SAD.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track