MOŽDA GA ZATO MRZI: Đoković preskočio Matsa Vilandera na večnoj listi osvajača grend slemova
Foto: Printskrin

Nadmašio Šveđanina

MOŽDA GA ZATO MRZI: Đoković preskočio Matsa Vilandera na večnoj listi osvajača grend slemova

Tenis -
Osmim grend slemom srpski teniser za jedan trofej nadmašio Mekinroa i Vilandera

Petim trofejem na Australijan openu srpski teniser Novak Đoković stigao je do brojke od osam grend slem titula u karijeri.

Time se prvi reket sveta pridružio trojici Amerikanaca, Andreu Agasiju, Džimu Konorsu i Ivanu Lendlu, koji su takođe osam puta u karijeri osvajali neki od četiri prestižna teniska turnira.

Ujedno, Đoković je na ovoj večnoj listi pretekao Džona Mekinroa i Matsa Vilandera, koji su po sedam puta bili pobednici nekog grend slema.

Šveđanin je poznat kao neko ko uopšte nije naklonjen srpskom teniseru. Poslednji biser autora emisije "gem, set, Mats" bila je tvrdnja da je Endi Marej favorit u finalu turnira u Melburnu. Sada će sasvim sigurno imati dodatni motiv za mržnju.

Narednim grend slemom Srbin bi ušao u top pet tenisera na ovoj listi, dok je naredni izazov Bjorn Borg koji je 11 puta pobedio na grend slem turnirima. U top tri su Rodžer Federer sa 17 titula, Pit Sampras i Rafael Nadal sa po 14 trofeja.

Đoković je, osim pet trofeja na Australijan openu (2008, 2011, 2012, 2013, 2015), dva puta slavio u Vimbldonu (2011, 2014) i jednom u Njujorku na US Openu (2011). Jedino mu nedostaje Rolan Garos, a nadamo se da će ove godine štiklirati i grend slem u Parizu.

Novak Đoković, grend slem, Foto: Tviter
Novak Đoković, grend slem, Foto: Tviter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track