NADAL HVALI ĐOKOVIĆA: Novak je fantastičan zaslužio je sve što mu se dešava

Realan

NADAL HVALI ĐOKOVIĆA: Novak je fantastičan zaslužio je sve što mu se dešava

Tenis -
Zaslužuje da bude tu gde jeste jer nije imao povredu u dugom vremenskom periodu što je veoma važno za tenisera, kaže Španac

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da Novak Đoković zaslužuje sva priznanja koja dobija jer je ’neverovatan igrač“. Španski teniser imao je veoma lošu 2014. godinu u kojoj je doživeo brojne povrede, ali je ipak osvojio i 14. Gren slem u karijeri.

On je izrazio uverenje da će se ponovo vratiti na svoj nivo i da će se u 2015. boriti za najveće trofeje. Španski teniser Rafael Nadal imao je tešku sezonu iza sebe, ali mu to nije smetalo da pohvali ono što je u sezoni pokazao srpski teniser Novak Đoković.

„On je fantastičan igrač. Zaslužuje da bude tu gde jeste jer nije imao povredu u dugom vremenskom periodu što je veoma važno za tenisera. On je neverovatan igrač i zaslužuje sve što mu se dešava“, rekao je Nadal i priznao da mu je bilo teško, posebno u drugom delu 2014.

„Bila je teška godina za mene, posebno drugi deo, ali i to je deo mog života, moje karijere i prihvatam to. Prvo sam imao problem sa zglobom, a onda i sa upalom slepog creva. Još uvek ne treniram, ali sam srećan kako je prošla operacija i što se toga tiče nema problema“, rekao je Nadal.

Frustrirajuća sezona za Nadala počela je već na Australijan openu kada je u finalu bio očigledno povređen i izgubio je od Stana Vavrinke. Opravio se i osvojio deveti Rolan Garos, ali nakon toga je doživeo nove neuspehe. Na Vimbldonu je izgubio u 4. kolu od Nika Kirjosa, pa je zbog povrede zgloba propustio US open.

„Nisam imao sreće ove godine jer to nisu bile povrede koje su mi se ranije događale. Radim ispravne stvari, ali sam opteretio telo proteklih godina i zbog toga su moguće ovakve povrede. Ali, uveren sam da ću se vratiti i da ću moći ponovo da se takmičim“, dodao je Rafa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track