NEVEROVATAN PODVIG TROICKOG: Spasao meč loptu, izbacio Lopeza i zakazao meč s Vavrinkom
Foto: Reuters

Drama pripala Srbinu

NEVEROVATAN PODVIG TROICKOG: Spasao meč loptu, izbacio Lopeza i zakazao meč s Vavrinkom

Tenis -
Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u osminu finala Mastersa u Parizu, gde ga čeka duel protiv Švajcarca Stana Vavrinke.

Troicki je u drugom kolu pobedio Španca Felisijana Lopeza 2:1, po setovima 6:7 (7), 7:5, 6:4. Ovo je bio drugi međusobni duel španskog i srpkog igrača i drugi trijumf našeg tenisera.

Meč je trajao dva sata i 47 minuta.

Troicki je prvi set odigrao sa dosta oscilacija. On je imao pet set lopti na servis rivala, ali je Lopez uspeo da ih spasi i na na kraju ovaj deo meča dobije 7:6 (7).

Španac je u drugom setu kaznio sve Viktorove greške i poveo 4:0. Felisijano je servirao za 5:0, ali je Viktor smanjio na 4:2. Španac je poveo 5:2, a onda je Srbin uspeo da spasi meč loptu i da smanji na 5:3. Troicki je zaigrao kako zna i ume. Srbin je osvojio još četiri gema i drugi set dobio sa 7:5.

U trećem setu Španac je imao 3:0, uz dva brejka, ali je Viktor napravio veliki preokret i na kraju slavio sa 6:4.Dušan Lajović je ranije danas poražen od Davida Gofana 6:2, 6:2, dok je Novak Đoković sinoć pobedio Brazilca Tomaza Belučija 7:5, 6:3. Novak će sutra posle 13.00 sati igrati u osmini finala protiv Francuza Žila Simona.Masters u Parizu igra se za nagradni fond od 3,28 miliona evra, a titulu brani Novak Đoković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track